30 augustus 2018

Schrijf u nu in voor de Schoolleidersdag 2018

Vanaf vandaag is het mogelijk om u in te schrijven voor de Schoolleiderdag 2018. Op D.V. vrijdag 5 oktober denken we graag samen met u na over het toekomstperspectief voor het onderwijs.

De Schoolleidersdag vindt plaats in Van der Valk Hotel Houten van 09.30 uur tot 17.00 uur.

Boeiende lezingen, interessante workshops en leerzame koffiemomenten

Onder leiding van dagvoorzitter Marco van Eckeveld begint de dag met onder meer lezingen van ingenieur en onderneemster Claire Boonstra en drs. Dick van Meeuwen.

Dick van Meeuwen gaat in op de vraag wat zijn visie is op het onderwijs van de toekomst en hoe dit zich verhoudt tot de opdracht van christelijke scholen. Hij zal vanuit de Bijbel proberen lessen te trekken voor de school van de toekomst en neemt hierin zijn ervaringen vanuit het voortgezet onderwijs mee.

Daarna zal Claire Boonstra met de directeuren nadenken over hun visie op het onderwijs van de toekomst en hoe ze deze visie in de praktijk kunnen vorm geven. Zij neemt hierin haar visie mee dat het huidige onderwijssysteem in een keurslijf is terecht gekomen en dat dit de opdracht van scholen in de weg zou kunnen staan.

In de middag kunt u aansluiten bij diverse workshops. Wilt u zich verdiepen in onderwijs met portfolio’s of bent u benieuwd hoe we de kinderen kunnen voorbereiden op de maatschappelijke ontwikkelingen? De workshops worden gegeven door o.a. Jan den Ouden, Jan Willem Linskens (Korps Mariniers), Bart Jan Spruyt, Pieter Moens en Rens Rottier.

Tussendoor is er geregeld tijd voor een kop koffie of thee. Een goed moment om weer eens in gesprek te gaan met uw collega’s. Hoe pakken zij bepaalde problemen aan? Welke successen zijn er te vieren?

Aan het einde van de dag geeft ds. A.T. Vergunst een lezing over “het christelijk geloof en de cultuurtaak”. Daarna bent u welkom bij het afsluitende diner.

Praktische informatie

Het uitgebreide programma, een overzicht van de workshops en andere praktische informatie zoals de kosten vindt u hier.

Aanmelden

Klik hier om u aan te melden voor dit evenement.