VGS

Schoolleidersdag 2020

Scholen worden gedwongen hun onderwijs anders te organiseren, met andere middelen en via nieuwe wegen. Verandert dat de opvatting over ‘Wat is goed onderwijs?’ Als schoolleider krijgt u veel te verstouwen in crisistijd. Regie nemen, vertrouwen geven, koers houden, goed communiceren en vooral: nabijheid doen ervaren in tijden van afstand. Kortom, uw schoolleiderschap is in 2020 getest en uitgedaagd. Heeft het u ook iets duurzaams opgeleverd? De (alternatieve) Schoolleidersdag op D.V. vrijdagochtend 2 oktober neemt u mee in deze reflectie. Welkom! Meld u aan!

Sprekers

Ds. W. Visscher zal deze dag openen en een principiële duiding geven aan zichtbare trends in leiderschap en onderwijs. Wat betekenen de ontwikkelingen vanuit een bijbels perspectief?

Paul ’t Hart, hoogleraar Bestuurskunde aan de Universiteit Utrecht, zoomt in op leiderschap in en na crisistijd. Wat doet een crisis met leiderschap en welke nieuwe vaardigheden vraagt dit van (school)leiders? ’t Hart deed ruime ervaring op in onderzoek doen naar en publiceren over publiek leiderschap en is een veelgevraagd spreker.

Vervolgens neemt Jelle Jolles, hoogleraar Neuropsychologie aan de VU te Amsterdam, ons mee in het verhaal over onderwijs. Wat betekent de crisis voor onze manier van denken over onderwijs? Welke onderwijskundige trends zien we ontstaan na crisistijd en wat betekent dit voor de praktijk van de school? En hoe verbinden we dat aan de ontdekkingen binnen de neurowetenschap? En nog belangrijker: wat is te verwachten in de toekomst?

Datum, tijd en locatie

De Schoolleidersdag 2020 wordt D.V. gehouden op vrijdag 2 oktober van 09.00 tot 13.00 uur (!) in Van der Valk Hotel Houten, Hoofdveste 25 in Houten. Een prachtige locatie, centraal gelegen bij Utrecht.
(!) Dit jaar bestaat de schoolleidersdag alleen uit een morgengedeelte. Helaas géén traditionele workshoprondes rekening houdend met de corona-maatregelen. U ontvangt bij de uitgang een lunch om mee te nemen.

Kosten

225 euro

Doelgroep

Schoolleiders, dat wil zeggen directeuren, bestuurders, teamleiders van het primair en voortgezet onderwijs

Aanmelden

Rekening houdend met de corona-maatregelen is er slechts plaats voor 100 deelnemers. De sluitingsdatum voor de aanmeldingen is vrijdag 25 september 2020.

Klik hier om naar het aanmeldformulier te gaan.

We zien u graag op 2 oktober in Houten!

Terugblik schoolleidersdag 2019

Het thema van de schoolleidersdag 2019 was ‘Moraal van het verhaal’. Een mooie leus. Maar wat is nu de moraal van het verhaal voor u als schoolleider? U staat dagelijks in de branding van de samenleving. Daarbij hebt u een veelomvattende taak: leidinggeven aan een morele gemeenschap waarin vorming centraal staat. We namen u mee en dachten na over moreel leiderschap tijdens de Schoolleidersdag 2019 op vrijdag 4 oktober 2019. Bedankt voor uw komst!

Klik hier voor een terugblik op de Schoolleidersdag 2019.

De Schoolleidersdag is een evenement van Driestar educatief en VGS. Bij vragen kunt u contact opnemen met Arnold van Huizen of Marco van Eckeveld.