VGS

Mediagebruik, afwijkende opvattingen over seksualiteit en seksuele diversiteit, inenting en ga zo maar door. Allerlei identiteitsgevoelige en maatschappelijke thema’s vragen de aandacht. Denk ook aan uw personeelsbeleid of de vernieuwende onderwijsconcepten die u voor allerlei vragen plaatsen. Er wordt leiderschap van u gevraagd. Moreel leiderschap. Maar hoe, en wat houdt dat dan in?

Programma

Hoofdspreker van de dag is luitenant-generaal Mart de Kruif. Hij denkt met ons na over dit thema vanuit zijn ervaring als hoogste baas van de Landmacht van 2011 tot 2016. Recent vertelde hij het Reformatorisch Dagblad dat hij dreigde op te stappen als luitenant-generaal uit onvrede over de invulling van zware bezuinigingen. De vraag aan hem is: Wat is nu moreel leiderschap? En hoe gaf hij daar invulling aan in zijn werk als hoogste militair van de Landmacht?

Gert-Jan Segers, CU-fractievoorzitter in de Tweede Kamer, zal ingaan op het thema vanuit een christelijk perspectief. Hoe geeft hij, op zijn plaats, als christen invulling aan moreel leiderschap? En wat dit betekent voor u als leider binnen het onderwijs?

Tijdens het middagprogramma zijn er verschillende boeiende workshops te volgen rond het thema. In de slotlezing zal ds. W.A. Zondag, predikant van de Gereformeerde Gemeenten te Woerden, meer vertellen over wat de Bijbel zegt over moreel leiderschap. Hierbij gebruikt hij lessen vanuit Bijbelse figuren en komt hij uiteindelijk uit bij de Moraal van het verhaal.

Workshops

Voor een verdieping van het thema kunt u ’s middags kiezen uit drie verschillende workshops. Meer informatie over de workshops leest u hier. Let op: het aantal plaatsen per workshop is beperkt. Wacht dus niet te lang met inschrijven. Daarnaast sluit u aan bij een gespreksgroep waarbij u de lezingen van het ochtendprogramma verder zult doordenken. Op die manier krijgt u de ruimte om ook een vertaling te maken naar de praktijk.

Informatie

Doelgroep

Schoolleiders, dat wil zeggen directeuren, bestuurders, teamleiders van het primair en voortgezet onderwijs

Locatie, datum en tijd

De Schoolleidersdag wordt gehouden op vrijdag 4 oktober van 09.30 tot 17.00 uur in Van der Valk Hotel Houten, Hoofdveste 25 in Houten. Een prachtige locatie, centraal gelegen bij Utrecht. Na 17.00 uur bent u van harte uitgenodigd om de dag af te sluiten met een gezamenlijk diner.

Kosten

De kosten voor deze dag bedragen € 345 incl. diner (€ 315 excl. diner) en zijn vrijgesteld van BTW.

Aanmelden

U kon zich aanmelden tot en met maandag 30-09-2019. Helaas is deze datum reeds verstreken en kunt u zich niet meer inschrijven.

Terugblik 2018

Op vrijdag 5 oktober vond de schoolleidersdag 2018. We kijken terug op een mooie dag.

De Schoolleidersdag is een evenement van Driestar educatief en VGS.