VGS

De financiële administratie die VGS aanbiedt, bestaat uit diverse onderdelen:

  • Factuurverwerking
  • Debiteurenbeheer
  • Rapportages
  • Jaarrekening
  • Btw-aangifte

VGS kijkt altijd wat voor uw situatie de meest efficiënte manier is om de administratie in te richten. We werken grotendeels digitaal en geautomatiseerd.

Voordelen

  • Eenvoudige, geautomatiseerde processen die u tijd besparen.
  • U heeft slechts basiskennis van administratie nodig: VGS verzorgt de inhoudelijke kant.
  • U heeft één contactpersoon waar u terecht kunt met al uw vragen.
  • Kosten zijn beheersbaar.

Factuurverwerking

Komt er vaker dan u prettig vindt een betalingsherinnering binnen? Zijn facturen onvindbaar? Is niet duidelijk wie verantwoordelijk is voor welke handeling?

VGS heeft de factuurverwerking volledig gedigitaliseerd. U hoeft de factuur alleen maar te uploaden naar het systeem. VGS zorgt voor tijdige betaling en de juiste verwerking in uw administratie.

Ingewikkeld, zo’n digitaal systeem?

Nee hoor, we houden het graag eenvoudig. Bovendien komt uw accountmanager op school uitleg geven. Daarnaast ontvangt u een duidelijke handleiding.

Toch nog vragen?

U heeft altijd dezelfde contactpersoon bij VGS. Uw telefoontje of e-mailtje wordt snel en deskundig beantwoord.

Wilt u meer weten? Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Iedere euro die u op de administratie bespaart, kan direct naar het onderwijs.

Debiteurenbeheer

Een basisschool heeft meestal weinig debiteuren, maar toch zijn er een aantal situaties waarin dit voorkomt. Denk bijvoorbeeld aan de ouderbijdrage of kosten voor schoolreisjes.

Waarom zou u VGS inschakelen voor dit debiteurenbeheer?

Dankzij de veilige koppeling tussen de systemen op uw school en de systemen bij VGS, heeft u praktisch geen werk aan facturatie aan ouders. Het enige wat u hoeft te doen, is aan uw accountmanager doorgeven wat er betaald moet worden en door wie. VGS regelt de rest voor u.

Wilt u weten of een ouder betaald heeft?

Vanuit uw eigen account kunt u zien welke ouders al wel, en welke ouders nog niet hebben betaald. Zo heeft u altijd inzicht in de actuele stand van zaken. Is de factuur niet op tijd voldaan? Dan stuurt VGS een herinnering. Wanneer betaling uitblijft, nemen we contact met u op om te overleggen over deze debiteur.

Wilt u meer weten? Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Rapportages

Wanneer u de financiële administratie overlaat aan VGS, heeft u altijd inzicht in de actuele cijfers. Iedere twintigste van de maand (of de eerstvolgende werkdag na de twintigste) zijn gegarandeerd alle ontvangen cijfers van voorgaande maand verwerkt.

Zegt een kale Excel met getallen u niet zoveel?

In de software waar VGS mee werkt, is een dashboard ingebouwd. Neemt u de dienst dashboarding af, dan worden de kale cijfers overgezet naar grafieken en overzichten. Deze zijn eenvoudig af te lezen, ook voor mensen zonder boekhoudkundige achtergrond.

Wilt u meer weten? Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Jaarrekening

Aan het begin van ieder nieuw kalenderjaar moet de jaarrekening worden opgesteld. De administratie van VGS regelt het opstellen van uw jaarrekening zo, dat het uw organisatie zo min mogelijk tijd kost.

Hoe werkt het opstellen van de jaarrekening?

We brengen in kaart wat in de jaarrekening moet staan en koppelen dit terug in een eerste concept. Bij de oplevering van dit concept maken we een afspraak om de jaarrekening bij u op locatie te bespreken. We nemen tijdens dit gesprek alles met u door en verwerken eventuele opmerkingen.

VGS zorgt dat uw jaarrekening op tijd klaar is.

Na dit gesprek gaat de vernieuwde versie naar de accountants van VGS. Zodra de accountant de goedkeurende verklaring afgeeft, ontvangt u het pakket terug op school. VGS zorgt dat de jaarrekening zowel op papier als digitaal – voor 1 juli – wordt verzonden naar DUO.

Wilt u meer weten? Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Btw-aangifte en zonnepanelen

Hoewel scholen niet btw-plichtig zijn, ontstaan er soms situaties waarin toch btw-aangifte moet worden gedaan. We zien bijvoorbeeld steeds vaker scholen die zonnepanelen op het pand laten leggen. Wordt de opgewekte energie teruggeleverd aan het net? Dan moet uw school btw afdragen. Deze aangifteplicht ontstaat ook wanneer de school bijvoorbeeld kluisjes of gymzalen verhuurd.

Moet uw school btw afdragen, of twijfelt u of dit voor u geldt?

Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.