30 januari 2018

De ABP-spreekuren … Schrijf u snel in!

Administratiekantoor, VGS, Reformatorisch onderwijs, Onderwijs

Regelmatig krijgen wij bij VGS vragen die het pensioen van uw medewerkers raken. Wij zijn echter geen pensioenfonds, dus moeten wij in veel gevallen doorverwijzen naar het ABP. Wij bieden daarom in samenwerking met ABP opnieuw spreekuurmogelijkheden aan.

Keuzes maken, dat doet u zelf
Uw pensioen is in grote lijnen geregeld. Veel staat vast. Maar er zijn allerlei punten die u zelf bepaalt. Wanneer u stopt met werken bijvoorbeeld. Of u dan helemaal stopt of voor een deel van uw werkweek. Of u uw nabestaandenpensioen wilt inruilen voor een hoger ouderdomspensioen. U kiest zelf. Wij helpen u graag bij uw afwegingen.

Welke hulp wilt u?
ABP helpt u. Bijvoorbeeld met het pensioenoverzicht dat u elk jaar krijgt. Uw persoonlijk digitaal dossier, MijnABP op abp.nl sluit daarbij aan. U kunt daar zelf allerlei berekeningen maken. U kunt ook bellen met onze Klantenservice. Of een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek.

ABP Klantsupport, voor een persoonlijk gesprek
Onze pensioenspecialisten helpen u graag op weg. Samen met u bekijken zij uw pensioensituatie. Hoe staat uw inkomen ervoor als u straks wilt stoppen met werken? Of als u arbeidsongeschikt wordt? Hoe staan uw nabestaanden ervoor als u zou overlijden? De pensioenvoorlichters helpen u met de keuzes die u kunt en moet maken.

Meld u aan voor een gesprek
Wilt u een persoonlijk gesprek? Laat het ons weten. Het gesprek duurt ongeveer een half uur.
Wilt u zich aanmelden? De locaties en de inschrijfmogelijkheid vindt u in dit artikel.

Let op! De aanmelding is pas definitief als u een bevestigingsmail heeft ontvangen.

Bereid het gesprek alvast voor
Het is handig als u van tevoren alvast nadenkt over wat u wilt bespreken. Bekijk bijvoorbeeld uw meest recente pensioenoverzicht of ga eens naar MijnABP. Ga voor uzelf na wat uw wensen zijn rond uw pensioen. Het is handig als u uw laatste pensioenoverzicht en salarisstrook meeneemt naar het gesprek.

Na het gesprek met de ABP-adviseur is het mogelijk om eventuele salarisvragen met een medewerker van VGS door te nemen, bijvoorbeeld wat uw salaris wordt als u meer of minder gaat werken, vragen over duurzame inzetbaarheid etc.

Heeft u een vraag?

Neem dan contact op met Jan Knook
  j.knook@vgs.nl
  0180-44 26 79
  -