VGS

Data en locatie

5 dagen van maandag 23 t/m vrijdag 27 augustus 2021.
Driestar educatief, Gouda

Programma: hoofd, hart en handen

Elk dagdeel is er een andere spreker en ook de invulling per dagdeel verschilt. Kunst, wetenschap, cultuur en samenleving komen allemaal langs. We werken met hoofd, hart en handen. Als rode draad faciliteren we je persoonlijke reflectie en het vorm en woorden geven aan je staan in dit leven. Drijfveren en relaties zijn daarin belangrijk.

Sprekers

We starten met een open Bijbel en maken eerst nader kennis met elkaar. Kunstkenners, musici, bestuurders en hoogleraren wisselen elkaar af in het programma. Denk aan sprekers zoals Henk Jochemsen, Gor Khatchikyan, Eline Zandee-Kranendonk, Aart Nederveen, Bart Jan Spruyt en Diederik van Dijk.

Pandemie: kantelpunt of pas op de plaats?

De coronapandemie stelt ons voor veel vragen. Ook over de plek die we als christen innemen in deze wereld. Verandert de wereld door corona? Verandert ons leven erdoor? Of is het enkel een pas op de plaats? Maakt het ons meer ik-gericht, of wij-gericht?

Verschillende sprekers zullen dit perspectief in hun bijdrage betrekken. Actualiteit en persoonlijke inbreng staan hoog in het vaandel van de zomerschool. Om jou beter toe te rusten op weg naar morgen. Op weg naar dé toekomst.

Vormend

​​​​​​​Rens Rottier en Jan Kloosterman zijn er voor de reflectie, de dialoog en het invullen van de persoonlijke leerlijn die door het hele programma loopt. En er is ruim de tijd om elkaar te spreken en ontmoeten (op anderhalve meter!). Bij elkaar een intensief en boeiend programma waarvan oud-deelnemers zeggen dat het hen gevormd heeft en diepe indrukken heeft nagelaten.​​​​​​​​​​​​​​

Kosten

Kosten voor deelname zijn € 150,- voor studenten en € 395,- voor werkenden.
Tip: vraag de vergoeding van kosten en/of vrije dagen als studietijd bij je werkgever (of zet een persoonlijk keuzebudget hiervoor in). In je arbeidsvoorwaarden zijn doorgaans genoeg vrije keuzes voor scholing mogelijk.

Stichting Zomerschool Panel Presentie heeft ANBI-status. Bekijk de algemene gegevens en het beleidsplan.

Meer informatie en aanmelden

Kijk hier voor meer informatie, het programma en aanmelden.

Iedere zomer organiseert Driestar hogeschool een zomerschool voor christelijke young professionals. Deze zomerschool wordt ondersteund door Erdee Media Groep, RMU en VGS.