VGS
 1. De medewerker meldt zich bij de schoolleider op het moment dat hij/zij corona gerelateerde gezondheidsklachten heeft.
 2. De schoolleider bepaalt of de medewerker voor prioriteit in aanmerking komt. Dat is alleen het geval wanneer er sprake is van niet op te vangen lesuitval en/of dat een klas naar huis moet worden gestuurd. Maak dus geen gebruik van de prioriteitsregeling als niet aan deze voorwaarde wordt voldaan.
 3. De schoolleider stelt een voorrangsverklaring op. Dit is een zelf opgesteld document (op briefpapier van de school) met in ieder geval de volgende gegevens:

  – Naam en BSN-nummer van de medewerker;
  – Het BRIN-nummer van de school;
  – Datum;
  – Naam en handtekening van de schoolleider.

  Een voorbeeld voorrangsverklaring is hier te raadplegen.

 4. De schoolleider stuurt de verklaring (digitaal) naar de medewerker.
 5. De schoolleider deelt het speciale coronatest prioriteitsnummer (0800-8101) met de medewerker.
 6. De medewerker maakt telefonisch een testafspraak en geeft hierbij de gegevens op de voorrangsverklaring door.
 7. De medewerker wordt dezelfde of uiterlijk de volgende dag getest bij één van de testlocaties in de regio die is ingericht met een zogenaamde ‘prioritylane’ (de locatie wordt medegedeeld bij het maken van de afspraak).
 8. De medewerker neemt zijn/haar identiteitsbewijs en de voorrangsverklaring (fysiek of digitaal) mee naar de testlocatie.
 9. Het streven is dat de medewerker nog dezelfde dag de uitslag van de test ontvangt. De medewerker kan zelf de uitslag inzien op www.coronatest.nl (hiervoor is DigiD nodig).
 10. Uitslag:
 • Positief: de medewerker wordt gebeld door de GGD en het bron- en contactonderzoek wordt direct opgestart. De medewerker moet uiteraard thuis in isolatie.
 • Negatief: de medewerker kan direct weer op locatie aan het werk.