VGS

Samenwerking tussen ouders en school

Een uniek initiatief om de samenwerking tussen ouders en school te verbeteren. Dit is hard nodig omdat scholen en ouders vaak botsen. Bijvoorbeeld over de verwachtingen voor speciale zorg voor het kind of een verschil in pedagogisch inzicht. Daardoor neemt de stress en werkdruk toe. Daarom wil Samen zijn wij school dat zoveel mogelijk scholen en ouders het initiatief gaan steunen en hun mooie voorbeelden delen om de samenwerking tussen school en ouders te verbeteren.

Steun VGS

De VGS ondertekent dit initiatief. “Het is belangrijk dat ouders en scholen zonder juridische stappen samen uit een conflict kunnen komen. We hopen dat dit initiatief mensen aan het denken zet en de samenwerking beter verloopt. Niet alleen voor de ontwikkeling en het welbevinden van leerlingen, maar ook de ouder en de leraar.”

En verder?

Vanaf vandaag is de website in de lucht www.samenzijnwijschool.nl waar mensen kunnen tekenen die de campagne willen ondersteunen. De site biedt bovendien tips, suggesties en ervaringsverhalen over goede samenwerking. Iedereen kan tips en ervaringen posten. Ook activiteiten, bijeenkomsten, boeken, programma’s etc. die de goede samenwerking tussen school en ouders helpen bevorderen worden hier geplaatst.