VGS

Het vertrouwde begrotingsmodel heeft de afgelopen jaren het werk goed gedaan. Directeuren hebben, vaak naar tevredenheid, hun meerjarenbegroting opgesteld en scenario’s doorgerekend. Om deze dienst te kunnen blijven verlenen is doorontwikkeling gewenst. Onze financieel adviseurs merken dat het huidige model tegen de grenzen aanloopt en bepaalde functies trager worden.

Het begrotingsmodel wordt naar verwachting rond de zomer gepubliceerd

De laatste maanden is de VGS in samenwerking met GDK (Papendrecht) gestart om een nieuw begrotingsmodel te ontwikkelen. Om de overgang voor u zo eenvoudig mogelijk te houden is het nieuwe model herkenbaar ten opzichte van het huidige model. Bepaalde functionaliteiten zijn verbeterd, versneld en uitgebreid.

Het begrotingsmodel wordt naar verwachting rond de zomer gepubliceerd. De huidige gebruikers worden hiervan per mail op de hoogte gesteld, tevens zal hier op de website aandacht aan worden besteed.

Concreet gevolg van de lancering van het nieuwe model is dat uw oude begrotingen enkel via het oude model beschikbaar blijven. Verder zullen de variabelen enkel nog in het nieuwe model worden bijgewerkt.

Wanneer u bekend bent in het huidige begrotingsmodel zult u in het nieuwe model snel uw weg vinden. Om de nieuwe functionaliteiten van het model aan u te presenteren hopen we in de week van 7 september een bijeenkomst te organiseren. Afhankelijk van de ontwikkelingen omtrent covid-19 zal dit een bijeenkomst op een centrale locatie in het land zijn of een webinar. Te zijner tijd kunt u zich kosteloos aanmelden.

Heeft u vragen of aanbevelingen voor het nieuwe model? Schroom dan niet dit met ons te delen.