VGS

Door middel het inkoopcollectief voor afvalverwerking van Schoolinkoop kunnen scholen niet alleen het PMD gescheiden laten ophalen, maar kunnen ook gebruikte, kartonnen bekers apart worden opgehaald. Kartonnen bekers bestaan namelijk niet volledig uit karton, maar ook uit een coating van polyethyleen, waardoor ze eigenlijk niet in de papierbak thuishoren.

Dit concept heet ‘Collect a Cup’ en dit is een 100% circulaire oplossing, opgezet door Renewi. Hierbij krijgt zowel het karton als het polyethyleen van de kartonnen beker een tweede leven. Het enige wat Schoolinkoop van je vraagt is om de bekers leeg in te leveren in de gele zakken die je van Renewi ontvangt zodra je bent aangemeld voor dit concept. Deze zakken dienen niet gevuld te zijn met ander afval zoals plastic zakjes, een klokkenhuis, roerstaafjes, etc. Met slechts 70 bekers kan er al één volledige toiletrol gemaakt worden!

Heb je verder nog vragen of wil je meer informatie over dit onderwerp? Laat het Schoolinkoop weten door te mailen naar info@schoolinkoop.nl of door te bellen naar +31 73 888 53 08 en wij zorgen ervoor dat jij zo snel mogelijk geholpen wordt.

Bron: Schoolinkoop