VGS

Ichthus College wint eerste scholierendebat over het gezin

Op 13 mei stonden zeven teams in de startblokken voor een primeur: een Lagerhuisdebat over de waarde en positie van het gezin in de samenleving. In het karakteristieke Hoornbeeck College werd in twee poules gestreden om de felbegeerde finaleplaatsen. Vier tegen vier, onder leiding van kundige debatleiders en toeziend oog van een kritische jury. Het Greijdanus College uit Zwolle en het Ichthus College uit Veenendaal troffen elkaar in de Kapel voor de finale. Te midden van gebrandschilderde ramen en aanmoedigend publiek debatteerden zij over de stelling: “De overheid mag keuzes over de verdeling van arbeid en zorg niet sturen met eenzijdige financiële prikkels.” Na een spannende strijd ging het Ichthus College er met de overwinning vandoor. Het was genieten, allen hartelijk dank voor deelname en bijdrage!

Biddende ouders

’s Morgens op de knieën liggen voor je kinderen en hun leerkracht, dat is volgens Maarten Riemens – directeur van de Groen van Prinstererschool in Klaaswaal – één van de belangrijkste vormen van ouderbetrokkenheid. Een goede samenwerking met gezinnen is voor onze scholen van levensbelang. Daarom gingen we op bezoek in Klaaswaal. Hoe kan ouderbetrokkenheid eruit zien en wat kun je als school voor de gezinnen betekenen?

Open Bijbel

het belangrijkste wat de school voor gezinnen kan doen

(H)echte gemeenschappen, iets van vervlogen tijden of uiterst actueel? In aanloop naar de Week van het gezin ging Christiaan Bijl voor VGS Connect in gesprek met Maarten van der Spek en Peter Hobo van basisschool De Akker in Lisse over de plaatselijke samenwerking tussen school, kerk en gezin. Klik hier om het artikel te lezen.

 

‘Een van de beste dingen die je je kind kunt geven, is laten zien dat je van elkaar houdt’

Warm en veilig gezin is van onschatbare waarde

In het aprilnummer van DRS vertelt Hennie Zwanenburg over de enorme impact die gezinsproblemen kunnen hebben op kinderen. De moeder van twee pleegkinderen spreekt uit ervaring. ‘Toen onze oudste hier kwam, had hij veel angsten. Viel er een deksel van een pan, dan ging hij verkrampt op de grond zitten en gillen.’ Klik hier om het artikel te lezen.