VGS

Na de sluiting door Pieter Moens kregen de deelnemers een bijzondere attentie mee, een speculaasplankje met het VGS-logo en een pak speculaasmix. Diverse bakresultaten hebben ons inmiddels bereikt. Leuk om te zien en te horen dat deze dag (en de attentie) is gewaardeerd. Zelfs leerlingen hebben VGS-speculaasjes gebakken…

 

Goedemorgen WAB, Youforce en vrijwilligersbeleid!

Na de opening door Wim Boogaard kwam René Tromp aan het woord om de gevolgen van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) toe te lichten. Ook de consequenties van benoemingsgronden kwamen aan de orde. Moeilijke thema’s, die zo helder mogelijk door René werden uitgelegd aan de hand van praktijkvoorbeelden. Hierna nam Jan Knook de deelnemers in vogelvlucht mee langs belangrijke wijzigingen en aanscherpingen in wet- en regelgeving.

Na een korte pauze namen Niels van Vliet en Wim Boogaard de deelnemers mee in de belangrijkste ontwikkelingen binnen Youforce. Een belangrijk punt van hun presentatie was de digitale handtekening in Youforce. DV het eerste kwartaal van 2020 wordt de digitale handtekening bij alle scholen geactiveerd zodat de akten voortaan middels deze route in Youforce worden behandeld.

De laatste spreker van de ochtend was Arno van Buuren. Hij gaf een toelichting op het Vrijwilligersbeleidsstuk.

Vanuit Ridderkerk waren inmiddels de collega’s van de financiële en personeels- en salarisadministratie aangekomen om deel te nemen aan de lunch. Leuke gesprekken tussen managementassistenten onderling en VGS collega’s met managementassistenten waren het gevolg.

 

Afterlunch: timemanagement en notuleren

Na de lunch begonnen we met een energizer om over de lunchdip heen te komen. Vervolgens gaf Leonard Niewenhuijse een toelichting op de leergang die speciaal voor de managementassistenten is gemaakt door VGS en Hoornbeeck. Na deze toelichting werd er van twee vakken een preview gegeven door Arine van den Bor van het Hoornbeeck. Met veel interactie werden de eerste ervaringen door de deelnemers met de vakken Timemanagement en Notuleren opgedaan. Inmiddels hebben de eerste managementassistenten zich ingeschreven voor een aantal modules. We krijgen ook regelmatig de vraag of de vakken in de regio georganiseerd kunnen worden. Dat kan als er genoeg deelnemers zijn. We willen daarom kijken of er in de regio Zeeland of in de omgeving van Amersfoort/Apeldoorn voldoende belangstelling is om een of meer modules daar te organiseren. Wil je je daarvoor aanmelden, stuur dan vóór 16 januari 2020 je aanmelding naar Leonard Niewenhuijse, academie@vgs.nl. Op die datum kijken we of er voldoende belangstelling is. Wil je de modules in Ridderkerk volgen, dan kun je je via de site inschrijven.

PS Mocht u de evaluatie van deze dag nog niet hebben ingevuld, wilt u dat dan nog doen?

Wij hopen u bij leven en welzijn in 2020 (weer) te ontmoeten op de managementassistentendag!

 

Direct naar vgs.nl/academie/overige-activiteiten/actualiteitendag-managementassistenten/