VGS

De subsidie van maximaal € 2.700 per praktijk- of werkplaats is een tegemoetkoming in:

  • de kosten die een werkgever maakt voor de begeleiding van een leerling, deelnemer of student;
  • de loon- of begeleidingskosten.

De meest voor deze subsidie in aanmerking komende situatie bij onze klanten is een MBO student die zijn Onderwijsassistent niveau 4 diploma via de mbo-bbl route aan het behalen is. De subsidie is echter voor meerdere situaties aan te vragen.

U vraagt de subsidie na afloop van de begeleiding aan. Een aanvraag indienen voor studiejaar 2019 – 2020 is mogelijk van 2 juni 2020, 9:00 uur tot en met 16 september 2020, 17:00 uur.

Er zijn diverse voorwaarden voor deze subsidie waar aan voldaan moet worden. U kunt deze hier vinden. Specifiek voor de Onderwijsassistent niveau 4 mbo-bbl vindt u de voorwaarden hier. Ook is het waardevol om de tips voor aanvragers door te nemen.

Mocht u in schooljaar 2019-2020 geen Onderwijsassistent niveau 4 (mbo-bbl) in dienst hebben gehad maar dit wel in schooljaar 2020-2021 hebben, is het verstandig nu al aan de slag te gaan met deze subsidie. Bij de tips voor aanvragers staat namelijk onder het kopje “Bereid u voor op volgend jaar” het volgende : Wij adviseren u om zo spoedig mogelijk te starten met het verzamelen van de benodigde administratie voor uw aanvragen van het volgende jaar. Voor deze regeling geldt dat een goed begin het halve werk is. Denk bijvoorbeeld aan de maandelijkse urenstaten, de bewijslast van begeleiding en aan de (door alle partijen ondertekende) (werkleer-/praktijkleer)overeenkomst.

U kunt middels deze website de subsidie aanvragen.

Klik hier voor de bron van dit artikel.

Eerder verschenen in deze serie de volgende subsidieberichten: