VGS

Door persoonlijke gegevens in te vullen krijgen hackers, zonder dat u het zelf doorheeft, toegang tot privacygevoelige informatie en vertrouwelijke schoolgegevens. Er is dan sprake van phishing. Door meer informatie in te winnen over dit onderwerp voorkomt u wellicht dat uw school het volgende doelwit wordt van deze vorm van digitale oplichting.

Phishing in het onderwijs

Met toenemende regelmaat komt het fenomeen van phishing voor in het onderwijs. Een goede beveiliging van het schoolnetwerk is een manier om de kans op phishing te verkleinen. De netwerkbeveiliging is bij de meeste scholen goed geregeld. Zo gebruiken al veel scholen tweetrapsverificatie en worden er regelmatig digitale back-ups gemaakt van schoolgegevens. Dit zijn maatregelen om te voorkomen dat data gestolen en gelekt kan worden. Voor beproefde hackers is het desalniettemin in sommige gevallen mogelijk om toegang te krijgen tot emailadressen van personeelsleden en phishing e-mails te versturen.

Het Phished platform

Schoolinkoop biedt scholen daarom, in samenwerking met ICT-dienstverlener Cloudwise, het Phished platform aan. Met Phished zorgt u ervoor dat personeelsleden leren om risicovolle situaties te herkennen en daarmee de kans op cyberaanvallen te verkleinen. Klik hier en lees de verhalen van scholen die al eerder getroffen zijn door cyberaanvallen.

Phished is ontwikkeld om het kennisniveau onder personeelsleden over phishing in het onderwijs te verhogen. Hieronder hebben wij de belangrijkste kenmerken van het Phished platform op een rijtje gezet:

  • Eenvoudig en snel te implementeren;
  • Gebruiksvriendelijk;
  • Informeert medewerkers over de diverse soorten cyberaanvallen;
  • Leert de medewerkers hoe zij met deze cyberaanvallen om moeten gaan;
  • Verhoogt het kennisniveau door middel van korte filmpjes en quizjes;
  • Geeft inzicht in de vooruitgang per medewerker.

Meer informatie

Wilt u meer weten over hoe u met Phished het risico op phishing kunt verkleinen?
Zie de website voor meer info of neem contact op met Cloudwise via sales@cloudwise.nl of bel 0348 23 33 30.