VGS

Uit de praktijk

Scholen die kantoorartikelen inkopen, kampen vaak met hetzelfde probleem. Handvaardigheidsmateriaal, materiaal voor het personeel of de klusklas worden bij meerdere leveranciers of winkels gekocht. De bonnetjes of facturen van deze aankopen komen uiteindelijk binnen en moeten verwerkt worden in de administratie. Vaak kost dit veel tijd en moeite voor één of meerdere personen. Daar is echter een oplossing voor.

Inkopen via Lyreco

In 2016 heeft Schoolinkoop de aanbesteding voor kantoorartikelen uitgevoerd. Deze is destijds gegund aan Lyreco. Omdat dit contract per 01-01-2023 eindigt heeft Schoolinkoop ervoor gekozen om een nieuwe aanbesteding op te starten. Naar aanleiding van deze aanbestedingsronde is wederom Lyreco gekozen als contractpartij.

Veel scholen en besturen kopen kantoorartikelen in via deze partij. Waarom is dit de oplossing? Via het hoofdaccount bij Lyreco heeft u een duidelijk overzicht van alle bestellingen, uitgaven en facturen per locatie of bestuur. Daarnaast kunnen personen binnen de organisatie, indien wenselijk, een eigen account krijgen waarmee zij zelf bestellingen kunnen plaatsen. Op deze manier worden de juiste producten tijdig besteld en houdt u de regie in handen.

Scholen en besturen, die deel hebben genomen aan de vorige aanbesteding, hebben besparingen kunnen realiseren van ongeveer 25%*. Met het nieuwe collectief is er nog meer prijsvoordeel te behalen in combinatie met de goede kwaliteit van Lyreco die Schoolinkoop gewend is.

Voordelen van het collectief

  • Bestellen en levering zijn geheel kosteloos**
  • Vóór 17:00 uur besteld, volgende werkdag geleverd
  • Een online portaal met de factuur- en bestelgegevens
  • Het monitoren van het verbruik door middel van managementrapportages
  • Een verzamelfactuur van alle bestellingen op school- en bestuursniveau
  • Vervoer in eigen beheer, waardoor er minder lege kilometers gereden worden
  • Schoolinkoop voert het contractmanagement uit

Wilt u meer informatie ontvangen over dit collectief of wilt u direct een gratis proefaccount starten? Neem dan contact op met Schoolinkoop via het volgende emailadres: info@schoolinkoop.nl

*De besparing is gebaseerd op de huidige deelnemers aan dit collectief, circa 500 schoollocaties.

**Er worden geen transportkosten, orderkosten, verpakkingskosten, retourkosten, etc. in rekening gebracht.