VGS

Duurzaamheid is een Bijbelse waarde die gevoed wordt door rentmeesterschap, verantwoordelijkheid voor de schepping, samenwerken en pelgrimschap op de aarde. We zijn hier immers tijdelijk en we hebben de plicht om de aarde in goede staat achter te laten aan de volgende generatie. VGS biedt u daarom via Energie Voor Scholen de mogelijkheid om groene energie in te kopen.

Natuurlijk moet het wel betaalbaar blijven. Tijdens informatiebijeenkomsten van Energie Voor Scholen kwam naar voren dat een maximale meerprijs van 3 tot 4% op de totale energierekening nog als acceptabel wordt gezien. Ons aanbod blijft binnen die marges.

U kunt vrijblijvend kiezen uit drie mogelijkheden om uw energiegebruik te vergroenen:

  • Europese windenergie
  • Nederlandse windenergie
  • Vergroening van aardgas

Het verschil tussen Europese en Nederlandse windenergie is de prijs. Europese windenergie is goedkoper. Dat komt doordat er meer windmolens in Europa staan dan alleen in Nederland. Ook is er relatief veel vraag naar windenergie uit Nederland.

Certificaten

Energie Voor Scholen werkt met Garanties van Oorsprong. Dat zijn in Nederland de enige certificaten die dienen als geldig bewijs dat energie echt duurzaam is opgewekt. Bijvoorbeeld met windmolens.

Aardgas kan worden vergroend met een Gold Standard-certificaat. Dat is een keurmerk voor klimaatcompensatie via kleinschalige projecten in ontwikkelingslanden. Deze lokale projecten zorgen voor CO2-vermindering. Energie Voor Scholen heeft een overeenkomst gesloten met Climex. Dat is een leidende speler in de markt voor energiecertificaten die is geaccrediteerd door CertiQ.

Vergroenen

Na het inloggen met uw klantnummer op www.energievoorscholen.nl vindt u meer informatie onder het kopje ‘vergroenen’. Daar kunt u uw keuze kenbaar maken. Natuurlijk kunt u ook geheel vrijblijvend eerst een offerte opvragen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om uw energiegebruik te vergroenen? Neem dan contact op met Karin Michgels van Hellemans Consultancy (dat Energie Voor Scholen uitvoert): 06-23690288, michgels@hellemansconsultancy.nl.