VGS

Het doel van de regeling is om scholen in het PO en VO in staat te stellen een betrouwbare en snelle internetverbinding te realiseren. Scholen maken steeds meer gebruik van tablets, laptops, digiborden en pc’s. Het gebruik van digitaal leermaterieel neemt ook steeds meer toe. Om dit goed te laten functioneren is een goede internetverbinding een vereiste.

De subsidie

De subsidie is beschikbaar voor de kalenderjaren 2017, 2018 en 2019 (september 2017 tot 1 november 2019). Ieder jaar is een maximaal budget beschikbaar (respectievelijk 250.000 euro, 2.400.000 euro en 2.650.000 euro). Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld, wees er dus op tijd bij.
De eerste 2.500 euro van de aanlegkosten komt voor rekening van de school. Vervolgens wordt tot een bedrag van 15.000 euro 50% van de kosten vergoed vanuit de subsidie. Voor het bedrag boven de 15.000 euro wordt 60% vergoed. Er geldt een subsidieplafond van 100.000 euro per aanvraag.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor de subsidie moet aan verschillende voorwaarden worden voldaan:

  • De schoollocatie beschikt slechts over een koperverbinding;
  • De nieuwe internetverbinding is een toekomstvaste verbinding waarop minimaal 500 Mbps download en 40 Mbps upload wordt aangeboden;
  • De aanleg is uiterlijk binnen 6 maanden na de subsidievaststelling gerealiseerd.

Aanvraag

De subsidie kan worden aangevraagd via het aanvraagformulier op www.dus-i.nl. Bij de aanvraag moet een offerte zijn bijgevoegd van het telecombedrijf. Op de genoemde site staat ook een lijst met schoollocaties die volgens gegevens van het ministerie in aanmerking komen voor de subsidie. Mocht uw school niet op de lijst voorkomen kan een in overleg met OCW bezien worden of de schoollocatie alsnog op de lijst thuishoort.

De volledig regeling kunt u hier raadplegen.