VGS

Door het apart inzamelen en verwerken van PMD zorgen we er samen voor dat er meer afval gescheiden wordt en dat er minder restafval overblijft. Maar liefst 80 tot 90% van het door Renewi ingezamelde PMD wordt gebruikt als grondstof om er nieuwe producten van te maken. De resterende 10 tot 20% wordt gebruikt om er energie mee op te wekken. Door middel van onze collectieve Europese aanbesteding Afvalwerking kunnen de deelnemers nu gescheiden het PMD op komen laten halen.

Veel scholen zijn tegenwoordig al blij om te zien dat het afval in de prullenbakken belandt. Maar hoe ga jij op jouw school ervoor zorgen dat de leerlingen hun afval goed scheiden? Scholieren kunnen door middel van het gebruik van gepersonaliseerde prullenbaksystemen gemotiveerd raken om een steentje bij te dragen aan een beter milieu. Hiervoor heeft Lyreco een flyer samengesteld met een selectie van afvalbakken die gebruikt kunnen worden voor het scheiden van PMD op scholen. De flyer is via de onderstaande link te downloaden:

Download hier de flyer. 

Inkoopcollectief duurzame afvalverwerking

Naast deze flyer heeft Schoolinkoop nog meer informatie beschikbaar over dit onderwerp. Meer weten of hulp nodig bij de transitie naar een duurzamere aanpak op het gebied van afvalverwerking? Neem contact op en ze helpen je op weg! Dankzij Europese aanbesteding zijn scherpe prijzen bedongen voor alle mogelijke afvalstromen. Bij deelname aan het collectief begeleidt Schoolinkoop de implementatie van de dienstverlening. Daarna zorgt VGS voor volledige ontzorging door het contract voor u te managen. U kunt zich inschrijven via www.schoolinkoop.nl. Schoolinkoop kan op basis van uw huidige situatie berekenen wat deelname aan dit collectief u oplevert.

Onze collectieve contracten zijn er voor uw voordeel. We doen dit vanuit eigen initiatief of, via Inkoop Centrum Onderwijs (ICO), samen met partijen als Verus, VOS/ABB, ISBO en VBS. In samenwerking met Schoolinkoop bieden we bijvoorbeeld collectieven aan voor sanitaire producten, kantoorartikelen en afvalverwerking.