VGS

De basis

U heeft als schoolleider met de dashboards toegang tot alle financiële en personele informatie van de organisatie. De data wordt iedere nacht bijgewerkt waardoor de informatie altijd up-to-date is. De dashboards worden ontwikkeld door een specialistisch bureau. Hierdoor kunnen specifieke wensen eenvoudig doorgevoerd worden en wordt het product continu doorontwikkeld.

Belangrijk voordeel van de dashboards is dat op één scherm direct duidelijk wordt hoe de stand van zaken van uw organisatie is. Vooral op het gebied van financiën kan data eenvoudig geanalyseerd worden. Daarnaast wordt de mogelijkheid geboden om door te blijven klikken tot op factuurniveau. Eventuele afwijkingen op de begroting worden hierdoor eenvoudig verklaard.

Binnen Youforce blijkt het lastig om de juiste overzichten boven water te krijgen. Met de online dashboards is het niet meer nodig om juiste rapporten met de juiste selecties te zoeken. Alle belangrijke managementinformatie wordt namelijk eenvoudig en gesorteerd weergegeven. Van personeelssamenstelling tot verzuim, alle HR-data is direct te raadplegen.

Voorbeeld van het dashboard

Laatste ontwikkelingen

Naast noodzakelijke aanpassingen op het gebied van privacy wordt er ook gewerkt aan de gebruiksvriendelijkheid. Zo is de indeling van de dashboards geoptimaliseerd en waar mogelijk uitgebreid. Voornaamste ontwikkeling is dat vanuit de dashboards nu ook onderliggende facturen geraadpleegd kunnen worden. Alle data vanuit AFAS is nu beschikbaar in de dashboards waardoor inloggen in AFAS eigenlijk niet meer nodig is.

Aanpassingen op verzoek

Het dagelijks gebruik van de dashboards groeit en we krijgen regelmatig vragen over mogelijke ontwikkelpunten. We zijn hier erg blij mee en nemen ieder verzoek serieus. Een veel gestelde vraag is de mogelijkheid van het printen of exporteren van de dashboards. Vanuit de huidige dashboards is het nog niet mogelijk om grafieken of hele pagina’s eenvoudig te exporteren. Komende maanden hoopt het dashboard een wijziging te ondergaan waardoor u zelf rapportages in PDF samen kunt stellen. Ideaal om managementinformatie te verzamelen voor uw bestuur of raad van toezicht. Naar verwachting is dit na de zomervakantie beschikbaar. Daarnaast worden de mogelijkheden van benchmarking onderzocht. Wanneer hier meer over bekend is wordt u via onze site op de hoogte gebracht.

Voordelen

  • Gebruiksvriendelijk
  • Overzichtelijke bestuursinformatie
  • Inzicht op hoofdlijnen maar ook op detailniveau
  • Actuele en historische data naast elkaar
  • Inloggen in AFAS is niet meer nodig
  • Eenvoudig budgetbeheer

Interesse in een maand gratis gebruik? Neem dan contact op met Sander den Hartog, financieel adviseur.