VGS

De spreker tijdens dit congres is dr. R. (Richard) Toes, bestuurder van het Wartburgcollege. Het thema waar hij vorig jaar als hoofdspreker een lezing over zou houden, luidde: Echte aandacht. We hebben dit nu verlegd naar ‘Extra aandacht’.

Onze kinderen en leerlingen hebben echte aandacht nodig. Weten we wat er in hen omgaat? Met welke gedachten ze leven? Zeker in deze coronaperiode vragen onze kinderen en leerlingen extra aandacht van ons als ouders en opvoeders. Tevens vraagt de onderwijsvrijheid op dit moment extra aandacht. Met welke plannen en voorstellen komt straks het nieuwe kabinet? Afgewisseld met videofragmenten waarbij we in gesprek gaan met ouders, leerlingen en een docent, vindt er na deze lezing een vraaggesprek plaats tussen de spreker, dhr. J. (Jaap) van Dam, en mevr. G.A. (Gerdien ) Lassche.

Ook dhr. R. (Roelof) Bisschop zal een korte actuele schets geven van de huidige zorgen met betrekking tot de vrijheid van onderwijs.

U kunt zich vooraf aanmelden via de website van de ROV. U ontvangt een paar dagen voor het congres een link om te kunnen deelnemen. Er
zijn geen kosten aan het volgen van dit congres verbonden!