VGS

Endanwordjeleraar.nl en endanbenjeleraar.nl zijn een initiatief van de stichting Meer personeel in het onderwijs. De stichting, waarin heel het christelijk-reformatorisch onderwijs vertegenwoordigd is, zet zich in om het lerarentekort tegen te gaan. Dit doet de stichting door zich te richten op jongeren en zij-instromers, maar ook op huidige leerkrachten. De VGS, Ds. G.H. Kerstencentrum, RMU en Driestar educatief zijn ook aangesloten bij de stichting.

Het eerste doel is natuurlijk om potentiële nieuwe leraren over de streep te trekken, maar het platform biedt ook voor huidige leerkrachten kansen om zich te oriënteren op een nieuwe uitdaging binnen de sector. Vanwege het coronavirus ging een officieel lanceringsmoment woensdag niet door. Daarom is een mooie video gemaakt om aandacht te schenken aan dit nieuwe platform. Bekijk de video hier.

Het vacatureplatform is een logisch vervolg op de bestaande endanbenjeleraar-campagnes: jaarlijks kunnen geïnteresseerden een kijkje nemen in de klas tijdens de week ‘Meekijken in de klas’ of zelfs ervaren hoe het is om les te geven tijdens ‘Uurtje voor de klas’. Nu functioneert de website dus ook als platform om vacatures op te plaatsen of om te solliciteren op een baan in het christelijk-reformatorisch onderwijs.

Het nieuwe platform is te bezoeken via www.endanwordjeleraar.nl.