VGS

Zowel de leergang Personeel en Organisatie als Financieel Management en Goed Bestuur gaan (bij voldoende aanmeldingen) in januari van start en zijn voor de zomervakantie afgerond. Beide leergangen zijn door eerdere deelnemers positief gewaardeerd.

Jan Kuijers, directeur Koning Willem-Alexanderschool, Staphorst over de leergang Financieel Management en Goed Bestuur: “De trainers zetten ons vooral aan het denken over de koppeling tussen financieel management en goed bestuur, goed beleid. Dus juist niet alleen cijfertjes en boekhoudkundige taal. We werden op goed niveau aan het denken gezet hoe beleid tot stand gebracht kan worden. Door een fijne groepssamenstelling van niet al te veel personen was er veel ruimte om kennis, ervaringen en ideeën te delen. De literatuurstudie was in goede balans met de opdrachten die gedaan moesten worden. Samengevat: een aan te bevelen leergang die doordenking van beleid en financiën samen weet te brengen”.

"Samengevat: een aan te bevelen leergang die doordenking van beleid en financiën samen weet te brengen”.
Jan Kuijers, directeur Koning Willem-Alexanderschool in Staphorst

Inhoud

De leergangen bestaan uit 5 collegedagen. Er wordt van de deelnemers een gedegen voorbereiding gevraagd in de vorm van literatuurstudie met opdrachten. Zo kan er tijdens de bijeenkomsten ingezoomd worden op de praktijk. Hoe verhoud de praktijk zich met de literatuur? Wat kunnen we concreet met het bestudeerde? Interessante externe gastsprekers zetten de deelnemers aan het denken.

De leergangen zijn samen Driestar Onderwijsadvies ontwikkeld en worden aangeboden via Penta Nova. Het unieke is dat door het volgen van twee leergangen ten minste drie professionaliseringsthema’s afgerond worden.

Meer informatie?

Kijk voor meer informatie op vgs.nl/leergangen of neem contact op met Martha Koelewijn-Terlouw.