VGS
Anne Kuik (CDA) voor de klas.

Aan de actie hebben zo’n 150 mensen deelgenomen. Voor sommigen is het uurtje lesgeven het laatste duwtje (66% van de deelnemers is zij-instromer), voor anderen een eerste kennismaking (34% is scholier). De campagne is dan ook breed uitgezet via social media, (online) kranten en bladen en ook de scholen en leerkrachten zelf nodigden geïnteresseerden uit.

Tot de deelnemers behoorde ook CDA-Kamerlid Kuik. Zij gaf op 7 februari in Dordrecht les aan een derdejaars vmbo-klas op de locatie Marnix van het Wartburg College. Met haar deelname wilde ze een steentje bijdragen aan de aanpak van het lerarentekort én aandacht vragen voor het mooie beroep van onderwijzer.

De les begon met een inleiding over de Tweede Kamer, wat het betekent om politicus te zijn, en over allerlei actuele politieke onderwerpen. De leerlingen stelden daarna allerlei geïnteresseerde vragen over het Coronavirus, roken, vuurwerk, gezondheid, en nog veel meer. En mag je tijdens vergaderingen in de Tweede Kamer eigenlijk wel iets anders doen op je iPad? Wat zijn betrouwbare nieuwsbronnen? Met een hartelijk applaus van de leerlingen eindigde de les.

Zien we Kuik nog eens terug voor de klas? ‘Ik vind het heel leuk om het met jongeren over democratie en politiek te hebben’, zei ze tegen Verus. ‘Dus dit zal zeker niet de laatste keer zijn dat ik voor de klas sta.’

Betrokkenheid

Het afgelopen schooljaar heeft En dan ben je leraar samen met VGS-scholen twee evenementen mogen organiseren: Meekijken in de klas en Uurtje voor de klas. Ze zijn dankbaar voor de betrokkenheid. In totaal hebben we bijna 300 mensen kennis laten maken met het christelijk-reformatorisch onderwijs: prachtig!

Vacatureplatform

Zoals eerder aangekondigd, is En dan ben je leraar achter de schermen bezig met de ontwikkeling van een vacatureplatform. Het is bijna zover. Binnen een maand gaat de website live en kunnen vacatures geplaatst worden. Scholen die de werkgroep financieel steunen, krijgen een account, waarbij ze onbeperkt vacatures kunnen plaatsen.

Wilt u dit schooljaar nog profiteren van het platform? Stuur dan uiterlijk D.V. 6 maart een e-mail naar info@endanbenjeleraar.nl. De werkgroep neemt contact met u op om het account en de financiële toezegging verder te regelen.