VGS

Het programma start om 13.00 uur met een presentatie van Arjen Leenhouts over de huidige situatie binnen de energiemarkt, de Europese aanbesteding 2026-2030 en de compensatieregeling van De Vrije Energie Producent (DVEP). Na de pauze hoopt Marco Savelsbergh een presentatie te geven over zonnepanelen en terug levering in relatie tot het energiecollectief.

Beide personen zijn werkzaam bij Hellemans Consultancy, een onafhankelijk energieadviesbureau uit Hoevelaken. Hellemans Consultancy adviseert over hoe energie collectief in te kopen voor diverse branches en verenigingen. Zo koopt 80% van de Nederlandse scholen (Po en Vo) in via een energiecollectief (EVS) van Hellemans Consultancy. Maar ook 50% van de Zorginstellingen in Nederland, 3.000 kerken, metaal (Unie) bedrijven, winkels (Inretail) en bakkerijen vormen verschillende collectieven via Hellemans Consultancy. In die hoedanigheid werkt Energie voor Scholen nauw samen met Hellemans Consultancy.

Namens VGS zal Arjen de Kraker aanwezig zijn tijdens deze bijeenkomst. Ook daarbuiten kunt u hem benaderen met vragen over Energie voor Scholen. Namens VGS is hij lid van een stuurgroep met vertegenwoordigers van de deelnemende profielorganisaties en heeft hij zodoende periodiek overleg met Hellemans Consultancy.

U kunt ook deze keer van tevoren vragen indienen. Deze worden dan behandeld tijdens de presentatie. Bent u niet in de gelegenheid de presentatie bij te wonen, dan kunt u later de veelgestelde vragen en antwoorden lezen.

Meer informatie over het programma vindt u op www.energievoorscholen.nl.