VGS

Uit de praktijk

‘Gerard schetst sinds het begin van de huisvestingsplannen niet alleen de juridische kaders, maar heeft als procesbegeleider ook de regie en het overzicht over de gesprekken met de gemeente, de informatievoorziening naar belanghebbenden en de actie’s van de commissie. Dit geeft mij als bestuurder de zekerheid dat we de goede stappen op het juiste moment zetten en ontzorgt ons heel praktisch in onze taak.’

Dienstverlening huisvesting

Onze juridisch specialisten adviseren schoolbesturen over onderwijshuisvesting. Onze dienstverlening bestaat uit onder andere:

  1. Het adviseren bij de ontwikkeling van huisvestingsbeleid en -visie
  2. Praktische en directe ondersteuning in de contacten met de gemeente
  3. Procesbegeleiding rondom renovatie, uitbreiding of nieuwbouw
  4. Juridische ondersteuning rondom medegebruik en/of verhuur
  5. Begeleiding en advisering in huisvestingsvraagstukken ten gevolge van groei of krimp in het aantal leerlingen.

NB Bouwkundige vragen kunnen wij neerleggen in ons netwerk met bouwkundig specialisten.

Wilt u meer weten?

Neem contact op met Gerard van Rijswijk voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek. Bel 0180 442 635 of mail naar g.vanrijswijk@vgs.nl.

Juridische dienstverlening VGS

Helpdesk: Heeft u geen huisvestingsvraag, maar wilt u ons een andere juridische vraag voorleggen? Wij, VGS-juristen, zijn er om u te helpen. U kunt daarbij vrijblijvend gebruik maken van onze helpdesk: 0180 442 675.
Handreiking: Voor de belangrijkste juridische thema’s waar u op school zomaar mee te maken kunt krijgen, hebben wij een handreiking opgesteld. Per thema vindt u een korte uitwerking en kunt u lezen wie van ons u daarvoor het beste kunt benaderen. Download de handreiking op vgs.nl/juridisch.