VGS

betrokkenheid bij het christelijk-reformatorisch onderwijs.

Net als scholieren

Zo net na de zomervakantie kunt u, net als de scholieren, weer starten aan een nieuw jaar van leren en ontwikkelen. In de maand september is er een aantal interessante trainingen wat u kunt volgen.

  • 11 september training Financiën voor (niet financiële) bestuurders en toezichthouders
    Arie Arends, financieel adviseur, zal u in deze training een aantal belangrijke inzichten geven als het gaat om financiën. Zo kunt u de belangrijkste financiële overzichten interpreteren die relevant zijn voor een school, zodat u weet waar op te letten. Ook kunt u een heldere koppeling leggen tussen doelen en financiële middelen, krijgt u inzicht in het meerjarige perspectief en onderkent u de belangrijkste risico’s.
  • 13 september training Klachtrecht in het onderwijs
    Iedere school heeft weleens te maken met een klacht. Weet u dan wat u moet doen? Wat is bijvoorbeeld de rol van de vertrouwenspersoon? Juridische allrounder en beleidsondersteuner geschillencommissies Tineke Mulder leert u de klachtenprocedure te doorgronden. Verder kent u na het volgen van deze training de systematiek van de klachtenregeling en weet u precies hoe u moet handelen bij een klacht.
  • 18 september training Financiën voor de (G)MR
    De (G)MR heeft advies- en instemmingsrecht voor wat betreft de begroting. Maar waar moet u op letten? In deze avondtraining legt financieel adviseur Arie Arends de begroting tot in detail uit. Zo weet u welke vragen u kunt (en moet) stellen bij de begroting en weet u deze te interpreteren vanuit de eigen situatie. Ook weet u welke ontwikkelingen invloed hebben op de begroting.

Geef professionalisering vorm en meld u nu nog aan voor een van onze trainingen!

Het hele jaar door zijn er diverse interessante trainingen, leergangen en activiteiten te volgen. Bekijk de gids voor ons totale aanbod.