VGS

De hrm-, organisatie- en juridisch adviseurs van VGS hebben een beknopte whitepaper geschreven die u hierin wegwijs maakt. Door de reflectievragen is de whitepaper ook goed bruikbaar als bezinningsstuk voor besturen en toezichthouders.

Medezeggenschap in de praktijk

‘Tevreden rijdt directeur-bestuurder Blom naar huis. Na een drukke werkdag heeft hij vanavond ook nog een overleg met zijn medezeggenschapsraad gehad. Eerlijk gezegd, had hij daar niet zoveel zin in. Een verplicht item, zo had hij gedacht. Maar dat was reuze meegevallen. De leden van de medezeggenschapsraad hadden zich goed ingelezen in de voorstellen. Hij had zelfs niet op alle vragen een antwoord. Die zou hij nog even schriftelijk nasturen. Het was een fijne avond, waarop hij echt de betrokkenheid op de school had geproefd. Op naar het volgende overleg met de medezeggenschapsraad.’

Organisatieadvies nodig?

Onze adviseurs denken graag mee. U kunt terecht bij René Tromp via r.tromp@vgs.nl of 0180- 442 654 en bij Nadiene Kraijenoord via n.kraijenoord@vgs.nl of 0180-442 666.

Basisboek

De whitepaper is gebaseerd op een hoofdstuk uit het Basisboek Goed bestuur. Wilt u exemplaren van het volledige basisboek (voor uw bestuurders en toezichthouders) bestellen/ reserveren? Mail het gewenste aantal naar Diederic Kloosterman, d.kloosterman@vgs.nl. We brengen enkel de verzendkosten én €5 administratiekosten in rekening.

Meer gratis whitepapers over bestuur en toezicht vindt u op vgs.nl/basisboek.