VGS

De organisatie- en juridisch adviseurs van VGS hebben een beknopte whitepaper geschreven die u hierin wegwijs maakt. Door de reflectievragen is de whitepaper ook goed bruikbaar als bezinningsstuk voor besturen en toezichthouders.

De opdracht van besturen in de praktijk

Er is meer dan de maatschappelijke opgave. We hebben een opdracht ontvangen om onze kinderen op te voeden naar Schrift en belijdenis. En vandaaruit ze te vormen en voor te bereiden op een plaats in de maatschappij. Het is voor ieder bestuur van blijvend belang om deze kernopdracht te doordenken en zich te verhouden tot het mandaat zoals verwoord in de Code.

Organisatieadvies nodig?

We staan klaar om u te ondersteunen en te begeleiden bij de doordenking van de opdracht van het bestuur. Van een meer algemeen programma – denk aan een professionaliseringssessie – tot maatwerk, zoals het ontwikkelen van strategisch beleid. Neem contact op met Diederic Kloosterman via d.kloosterman@vgs.nl of 0180 – 442 689.

Basisboek

De whitepaper is gebaseerd op een hoofdstuk uit het Basisboek Goed bestuur. Wilt u exemplaren van het volledige basisboek (voor uw bestuurders en toezichthouders) bestellen/ reserveren? Mail het gewenste aantal naar Diederic Kloosterman, d.kloosterman@vgs.nl. We brengen enkel de verzendkosten én €5 administratiekosten in rekening.

Meer gratis whitepapers over bestuur en toezicht vindt u op vgs.nl/basisboek.