VGS

De organisatie- en juridisch adviseurs van VGS hebben een beknopte whitepaper geschreven die u hierin wegwijs maakt. Door de reflectievragen is de whitepaper ook goed bruikbaar als bezinningsstuk voor besturen en toezichthouders.

De Code Goed Bestuur in de praktijk

De taken en verantwoordelijkheden van bestuurders en toezichthouders zijn niet alleen door de wetgever bepaald. Zowel het voortgezet als primair onderwijs hebben een eigen sectorcode goed bestuur. Deze code bevat in feite de opvatting van de sector over wat er van hem op bestuurlijk gebied verwacht mag worden. De code werkt twee kanten op. Enerzijds laat de sector aan de maatschappij zien wat men mag verwachten van een schoolbestuur. Anderzijds geeft hij verplichtingen naar de individuele schoolbesturen. Want wat naar buiten toe uitgedragen wordt, moet door de afzonderlijke schoolbesturen in de praktijk worden gebracht.

Organisatieadvies nodig?

Onze adviseurs denken graag mee. Wilt u weten wat de Code Goed Bestuur vraagt en wat u al doet en wat er nog moet? Neem contact op met Diederic Kloosterman via d.kloosterman@vgs.nl of 06-457 310 48.

Basisboek

De whitepaper is gebaseerd op een hoofdstuk uit het Basisboek Goed bestuur. Wilt u exemplaren van het volledige basisboek (voor uw bestuurders en toezichthouders) bestellen/ reserveren? Mail het gewenste aantal naar Diederic Kloosterman, d.kloosterman@vgs.nl. We brengen enkel de verzendkosten én €5 administratiekosten in rekening.

Meer gratis whitepapers over bestuur en toezicht vindt u op vgs.nl/basisboek.