VGS

De organisatie- en juridisch adviseurs van VGS hebben een beknopte whitepaper geschreven die u hierin wegwijs maakt. Door de reflectievragen is de whitepaper ook goed bruikbaar als bezinningsstuk voor besturen en toezichthouders.

  • Download hier de whitepaper ‘Bestuursmodellen: de juridische kant’

Bestuursmodellen en bevoegdheden in de praktijk

Nog wel belangrijker dan de juridische kant is de praktische uitvoering. Rolbewust gedrag is scherp te typeren met drie werkwoorden: willen, vinden en doen. Ieder van deze woorden geeft kernachtig weer wat de hoofdtaak is van bestuurders, toezichthouders en dagelijkse leiding. Deze woorden geven houvast in de praktijk, maar zijn ook heel behulpzaam in het reflecteren op het eigen handelen.

Organisatieadvies nodig?

Hoe functioneert de verdeling tussen bestuur en toezicht bij uw organisatie? Geven de statuten en reglementen duidelijkheid op dit punt? En hoe zit het met de rolvastheid van bestuurders en toezichthouders in de praktijk? Onze adviseurs denken graag mee. Neem contact met ons op voor professionalisering van uw bestuur en toezicht. U kunt terecht bij Marco van Eckeveld via m.vaneckeveld@vgs.nl of 0180 – 442 673.

Basisboek

De whitepaper is gebaseerd op een hoofdstuk uit het Basisboek Goed bestuur. Wilt u exemplaren van het volledige basisboek (voor uw bestuurders en toezichthouders) bestellen/ reserveren? Mail het gewenste aantal naar Diederic Kloosterman, d.kloosterman@vgs.nl. We brengen enkel de verzendkosten én €5 administratiekosten in rekening.

Meer gratis whitepapers over bestuur en toezicht vindt u op vgs.nl/basisboek.