VGS

De organisatie- en juridisch adviseurs van VGS hebben een beknopte whitepaper geschreven die u hierin wegwijs maakt. Door de reflectievragen is de whitepaper ook goed bruikbaar als bezinningsstuk voor besturen en toezichthouders.

  • Download hier de whitepaper ‘Bestuurlijke kwaliteitsontwikkeling en strategie’

Bestuurlijke kwaliteitsontwikkeling en strategie in de praktijk

Waar het bestuur zichzelf, het Inspectiekader en de Code Goed bestuur serieus neemt, kan de dialoog over de strategie niet uitblijven. Het gesprek over de kernopdracht en de kernwaarden en de daaruit voortvloeiende strategische koersuitspraken geeft op fundamenteel niveau herkenning. Het geeft focus en kwaliteit van het werk van de toezichthouder en het schept de kaders voor het ‘willen’ en ‘doen’ van het uitvoerend bestuur.

Organisatieadvies nodig?

Onze adviseurs denken graag mee. Van meelezen tot een doordenking van het strategische beleid als geheel: we zijn u graag van dienst! Neem contact met ons op om uw strategisch beleid te doordenken of om het huidige strategische beleid te updaten. U kunt terecht bij Diederic Kloosterman via d.kloosterman@vgs.nl of 0180 – 442 689.

Basisboek

De whitepaper is gebaseerd op een hoofdstuk uit het Basisboek Goed bestuur. Wilt u exemplaren van het volledige basisboek (voor uw bestuurders en toezichthouders) bestellen/ reserveren? Mail het gewenste aantal naar Diederic Kloosterman, d.kloosterman@vgs.nl. We brengen enkel de verzendkosten én €5 administratiekosten in rekening.

Meer gratis whitepapers over bestuur en toezicht vindt u op vgs.nl/basisboek.