VGS

Het derde principe van de Code goed bestuur gaat over professionalisering. Professionalisering is een breed begrip, maar in het kader van de Code gaat het erom dat zowel bestuur als toezicht voldoende toegerust zijn en blijven om hun taken en verantwoordelijkheden waar te maken. Daar komt bij dat we aan onze identiteit verplicht zijn om op actieve wijze invulling te geven aan professioneel handelen. Kwaliteit en identiteit gaan hand in hand. In deze whitepaper staan we stil bij vragen als ‘Een professioneel bestuur: wat houdt dat in?’ en ‘Hoe stimuleer je als bestuur en toezicht een professionele cultuur in de school?’

De organisatie- en juridisch adviseurs van VGS hebben een beknopte whitepaper geschreven die u hierin wegwijs maakt. Door de reflectievragen is de whitepaper ook goed bruikbaar als bezinningsstuk voor besturen en toezichthouders.

  • Download hier de whitepaper ‘Bestuurlijke kwaliteitsontwikkeling en professionalisering’

Organisatieadvies nodig?

Onze adviseurs denken graag mee. Heeft u een vraag met betrekking tot Bestuurlijke kwaliteitsontwikkeling en professionalisering? Bel of mail dan Diederic Kloosterman, organisatieadviseur, d.kloosterman@vgs.nl of 0180 – 442 689.

Basisboek

De whitepaper is gebaseerd op een hoofdstuk uit het basisboek GOED BESTUUR. Wilt u exemplaren van het volledige basisboek (voor uw bestuurders en toezichthouders) bestellen/ reserveren? Mail het gewenste aantal naar Diederic Kloosterman, d.kloosterman@vgs.nl. We brengen enkel de verzendkosten én €5 administratiekosten in rekening.

Meer gratis whitepapers over bestuur en toezicht vindt u op vgs.nl/basisboek.