VGS

Friesland Campina gaat vanaf het schooljaar 2020/2021 gratis halfvolle melk, karnemelk en yoghurt leveren aan het totale leerlingaanbod van (voorlopig) circa 200 scholen! Waar voorheen ouders per kind een betaald abonnement konden afsluiten voor de levering van melkpakjes, verloopt dit in de toekomst via de school.

De individuele levering bleek niet meer haalbaar voor de zuivelleverancier. “Versnipperd over het hele land leverden we melk aan, waarbij nogal eens door maar enkele kinderen op een school gebruik werd gemaakt van het abonnement’’ benadrukt een woordvoerder van Friesland Campina. Volgens Friesland Campina ontvangen in het nieuwe programma zo’n 30.000 kinderen schoolmelk. “Dat zijn meer kinderen dan we nu bereiken.”

Aan het programma is ook een educatieprogramma over gezonde eetgewoontes gekoppeld, in samenwerking met het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Met de komst van het nieuwe aanbod vervalt daarmee het huidige  ‘Fit Op School’ programma.

De nieuwe invulling van het Schoolmelk gaat na de herfstvakantie, vanaf 2 november, van start. Tot aan de zomervakantie wordt Schoolmelk nog geleverd zoals u gewend bent. Wilt u in aanmerking komen voor gratis Schoolmelk aanbod? Neemt u dan contact op met (uw contactpersoon bij) Friesland Campina.

Voor meer informatie over Schoolmelk kunt u terecht op de website van Friesland Campina.

Eerder verschenen in deze serie de volgende subsidieberichten: