VGS

De training Jong Talent is gericht op leerkrachten en teamleiders die min of meer de ambitie hebben om directeur te worden, maar eerst meer willen ontdekken over zichzelf en over de praktische invulling van het vak van schoolleiders. De VGS biedt met deze training een unieke combinatie: enerzijds de persoonlijkheid en anderzijds de praktische invulling.

Op zoek naar nieuw talent

Kent u een leerkracht of teamleider waarbij u kwaliteiten herkent van een toekomstige schoolleider? Wijs hem/haar dan op deze training. De training levert uw teamlid nieuwe inzichten op en draagt bij aan persoonlijke ontwikkeling. Door meer inzicht in eigen kwaliteiten, zal dit teamlid zich op een effectievere manier kunnen inzetten voor uw school. Daarnaast is het directeurentekort een bedreiging de continuïteit van het christelijk-reformatorisch onderwijs. Gezamenlijk moet we op zoek gaan naar nieuw talent. Helpt u daaraan mee?

Inhoud training

Wat drijft jou?

Een onderdeel van de training is het ontdekken van je eigen persoonlijkheid: wat zijn mijn drijfveren en wat is mijn gedrags- en communicatiestijl? Aan de hand van de DISC- en drijfverentheorie gaan we namelijk op zoek wat jouw drijft, welk gedrag je laat zien, hoe dit overkomt én wat dit betekent voor samenwerking en leiderschap.

Wat doet een schoolleider?

Daarnaast komt het praktische aspect uitgebreid aan de orde in deze training. Wat moet je nu concreet doen als schoolleider? Welke dingen kom je tegen in de praktijk en hoe kun je dat aanpakken? We denken dan vooral aan thema’s als financiën, administratie en personeelsbeleid. We ontdekken dan heel praktisch wat een directeur moet doen en op welke manier je het kunt doen.

Opdrachten en coaching

De training wordt gevarieerd ingericht: we gaan actief als groep aan het werk, waarbij we gebruik maken van verschillende werkvormen. Maar ook nodigen we (jonge) directeuren uit die vertellen hoe zij de overstap naar het vak van schoolleider ervaren hebben. Daarnaast komen ook verschillende inhoudelijk deskundigen hun visie delen. Tussen de vier trainingsdagen door worden er praktijkgerichte opdrachten meegegeven.

Het traject wordt afgesloten met een coachingsgesprek op de school, samen met je leidinggevende. In dit gesprek deel je je leerproces en kijken we samen naar de toekomst. Ook faciliteren we naar wens een meeloopdag met een directeur van een andere school.

De training start op D.V. 17 oktober 2019 en bestaat uit vier dagen. Meer informatie over data, kosten en aanmelden.