VGS

Dit basisboek (90 pagina’s) geeft naast algemene informatie veel praktische tips en handreikingen. Naast een inleiding op goed bestuur geeft de uitgave een beschrijving van de diverse bestuursmodellen, uitleg over de Code Goed Bestuur, de rol van medezeggenschap en een duiding van het thema schaalgrootte. Maar ook de gewenste rolinvulling van bestuur en toezicht krijgt een plaats, evenals een antwoord op de vraag hoe toezicht op de identiteit vorm kan krijgen. Tenslotte wordt er ingegaan op het thema bestuurlijke kwaliteitszorg.

Al met al een compleet basisboek met informatie voor zowel de beginnende als de gevorderde bestuurder en toezichthouder. Ook directie en management zal hier inspiratie uit kunnen halen, evenals de leden van de medezeggenschapsraad.

Diverse hoofdstukken uit het basisboek worden ook digitaal als whitepapers gepubliceerd. Ga hiervoor naar www.vgs.nl/basisboek.

Hoe te bestellen

Wilt u exemplaren van het volledige basisboek (voor uw bestuurders en toezichthouders) bestellen/ reserveren? Mail het gewenste aantal naar Diederic Kloostermand.kloosterman@vgs.nl. Wij brengen enkel de verzendkosten én € 5,- administratiekosten in rekening.

Organisatieadvies nodig?

Onze adviseurs denken graag mee. Heeft u een vraag over bestuur en toezicht? Neem contact met ons op!