VGS
Tijdens de lunch was er ruimte voor ontmoeting en gesprek

Het is inmiddels traditie aan het worden. Op een vastgestelde donderdag in november komen managementassistenten uit vrijwel alle windstreken van ons land richting Hardinxveld-Giessendam. ’s Morgens rond de klok van 9 uur druppelen de eerste (voornamelijk vrouwelijke) bezoekers de ontvangsthal van De Parel binnen, benieuwd naar de bagage die ze vandaag weer mee krijgen.

Het morgengedeelte

Om 9.30 uur werd de dag geopend door Gerard Klerk. De rest van de morgen stond helemaal in het teken van personele zaken. Diverse sprekers overlaadde de bezoekers met informatie over een brede diversiteit aan onderwerpen. Een greep uit het assortiment:

  • Vernieuwde benoemingsgrondslagen
  • Ontwikkelingen en aandachtspunten YouForce
  • Uitleg digitale gesprekkencyclus
  • Wet- en regelgeving, wet WIEG, hogere vrijwilligersvergoedingen

Afsluitend werd nog nadrukkelijk benoemd dat akten op tijd ingediend moeten worden. Ook werd de nieuw benoemdeprocedure nadrukkelijk onder de aandacht gebracht.

Zo'n dag is de uitgelezen mogelijkheid om managementassistenten van andere scholen te spreken. Deze persoonlijke ontmoeting blijkt ieder jaar weer enorm waardevol.
Jan Knook

Na dit informatieve avontuur door de personeelszaken was het tijd voor de lunch, welke werd begonnen door Jan Willem Kranendonk . De verbrandde energie van de ochtend kon ruimschoots aangevuld worden door het wederom uitstekend verzorgde middageten. Voldoende om op te laden voor het middagprogramma. Daarnaast was dit de uitgelezen mogelijkheid om managementassistenten van andere scholen te spreken. Deze persoonlijke ontmoeting blijkt ieder jaar weer enorm waardevol.

Het middaggedeelte

Het middaggedeelte had een iets andere invulling dan het morgengedeelte. Niet alleen ging het ’s middags over de financiële zaken, maar ook werd deze middag ingedeeld in verschillende workshops.

In de workshop over WIS Collect trok veel bezoekers. Tijdens deze workshop werden alle voordelen van het werken met WIS Collect benoemd, zoals tijdsbesparing. Deelnemers waren zo enthousiast dat de eerste offerte aanvragen ter plekke gedaan werden.

Tijdens de workshop procesoptimalisatie werd aan de hand van een spel het inkoopproces nagebootst. Niet iedereen gaf aan het proces te herkennen, maar verschillende verspillingen die binnen een school plaats vinden werden wel herkend. Al met al waardevol.

Tot slot was er de worksop van Korelon, gericht op scholen met een peutergroep of scholen die een peutergroep willen starten. Een medewerker van Korelon heeft uitgelegd wat dit voor de taken van een managementassistent betekend. Ook was er ruimte om vragen te stellen.

De dag werd afgesloten door Pieter Moens, waarna iedereen die aanwezig was een echte VGS-collectorsitem in zijn bezit kreeg. Dit jaar kon de collectie aangevuld worden met een echt VGS theeglas. Wie wil dat nu niet?

Editie 2019

Alle deelnemers hebben we gevraagd naar afloop van de trainingsdag een evaluatieformulier in te vullen. Mooi om daarin veel positieve reacties te lezen. Er zijn ook verbeterpunten aangegeven, welke we zeker meenemen bij de voorbereiding van de actualiteitendag in 2019!

Heef u vragen over deze dag, of wilt u verder praten over een van de besproken onderwerpen? Neem dan contact op met uw relatiebeheerder.

Graag zien wij u volgend jaar terug!

 

Direct naar vgs.nl/academie/overige-activiteiten/actualiteitendag-managementassistenten/

Deelnemers kregen een VGS theeglas mee na afloop