VGS

Met elkaar werk je op een persoonlijke manier aan het vergroten van je maatschappelijke betrokkenheid, denk je na over je christelijke wereldbeeld en onderzoek je hoe je op een verantwoorde manier jouw plek kunt innemen in de maatschappij. Persoonlijke vorming loopt als een rode draad door het programma en wordt gerealiseerd door gesprek, kennisdeling, momenten van persoonlijke reflectie en verwerking. We streven een brede vorming na die op intellectueel, cultureel, geestelijk en maatschappelijk gebied bagage meegeeft.

Inhoud programma

Tijdens deze week geven sprekers uit de politiek, de wetenschap en het maatschappelijk veld interactieve presentaties over diverse onderwerpen. Sprekers van vorig jaar waren onder andere dr. Amanda Kluveld (over christen zijn en worden in een seculiere wereld), prof. dr. Marc de Vries (over de impact van techniek op ons mens zijn en hoe we daar als christenen mee kunnen omgaan) en Ed van Hell (over zijn staan in kerk en maatschappij). Er is ook aandacht voor vorming vanuit het christelijk gedachtengoed door middel van een persoonlijke leerlijn. Ook staat een aantal culturele activiteiten op het programma en is er voldoende mogelijkheid voor onderlinge ontmoeting.

VGS stelt plaatsen beschikbaar

VGS ondersteunt dit initiatief van harte en wil deze doelgroep graag ondersteunen zodat zij een verantwoorde plek in de maatschappij kunnen innemen. Daarom bieden wij twee geïnteresseerden een gratis plek aan. Kent u/ken jij iemand die interesse heeft in de zomerschool? Wijs hem/haar dan op deze kans. Bij interesse kan contact met Cora de Wit worden opgenomen via c.dewit@vgs.nl.

Klik hier voor meer informatie van de zomerschool 2019.