VGS

Keuze voor AFAS

Al meer dan tien jaar werkt VGS voor de PSA-dienstverlening met YouForce van Visma|Raet. Het systeem verouderd en zal per 1-1-2025 niet weer werkzaam zijn. In het afgelopen halfjaar hebben wij verschillende Personeels- en Salarisadministratiepakketten grondig onderzocht. In deze vergelijking is de software van AFAS als beste keuze naar voren gekomen. Het gebruikersgemak voor de klanten, het gemak van één inlog voor meerdere onderdelen binnen het pakket en de stabiliteit van de software, geven ons het vertrouwen dat we u hiermee de beste kwaliteit van dienstverlening gaan bieden.

Met AFAS kunnen we werken aan onze strategie: zoveel mogelijk automatiseren zodat onze collega’s voldoende tijd hebben om aandacht en advies te geven aan onze klanten. AFAS helpt ons om daarin te groeien.

VGS maakt keuze voor AFAS
Door te automatiseren houden wij de focus op onze missie: scholen tot bloei brengen.

Vervolg

Het nieuwe pakket AFAS is in de basis gereed, maar er zal nog ongeveer een jaar aan ontwikkeling nodig zijn om de dienstverlening te bieden die wij voorstaan. In dit proces worden ook diverse scholen betrokken. Op 1 januari 2024 D.V. zullen vervolgens de eerste klanten worden gemigreerd. Dit doen we gefaseerd omdat we met de ervaringen van de eerste gebruikers van AFAS de laatste finetuning aan het pakket willen doen. De overige klanten zullen uiterlijk vanaf 1 januari 2025 D.V. gebruik gaan maken van AFAS.

Wij zullen u over de uitrol en de voortgang van dit proces nader informeren. Mocht u voor die tijd vragen hebben, kunt u deze uiteraard stellen via uw relatiebeheerder PSA of contact opnemen met projectleider Jan-Willem Kranendonk (j.kranendonk@vgs.nl, 06 36 02 58 40).

Visma|Raet heeft toegezegd ons te ondersteunen in een zorgvuldige overdracht. Wij zijn hen daarvoor dankbaar en bedanken hen voor de samenwerking in de afgelopen jaren.