VGS

Verdiepende stemhulp

Het is voor het eerst dat Kieskompas een verdiepende stemhulp ter beschikking stelt speciaal voor iedereen die het onderwijs aan het hart gaat.

Na het invullen van de stellingen zie je het politieke landschap van 2021 als het gaat om onderwijs, met een assenstelsel waarop de politieke partijen zijn geplaatst. Zo kun je ontdekken waar je staat ten opzichte van de politieke partijen.

Blog: Stemadvies

(…) Er valt, kortom, half maart wel wat te kiezen. Liefst 37 partijen hebben een programma opgesteld en een kandidatenlijst ingeleverd. Gaan wij het u nu makkelijk maken door één daarvan als onze favoriet te presenteren? Of een top drie voor te stellen? Nee, zó’n stemadvies krijgt u van ons niet. Welk advies dan wel? Dit: legt u de verschillende verkiezingsprogramma’s eens naast de grondslag van de school. (Idee: doe dat samen met uw leerlingen – is een mooie opdracht in het kader van burgerschapsonderwijs.) En beantwoord dan (samen) de vraag: Welke plannen passen het best bij een Bijbels perspectief? Wat is nu écht goed onderwijs, niet alleen voor de kinderen op uw school, maar voor alle leerlingen in heel Nederland? (…) Lees het hele blog van Kees de Groot hier

 

Het OnderwijsKieskompas is ontwikkeld in samenwerking met de Stichting van het Onderwijs, een sectoroverstijgende samenwerking van ‘voorschool tot eindonderwijs’ met alle werkgevers en werknemers in het onderwijs. De aangesloten partijen zijn: PO-Raad, VO-raad, MBO Raad, Vereniging Hogescholen, VSNU, FvOv, AOb, AVS, CNV Onderwijs en FNV Overheid.