VGS

Pakket voor begeleiding werving & selectie

In goed overleg stellen we een pakket voor werving en selectie samen. U houdt zelf de regie over aannamebeleid. Kies bijvoorbeeld voor een combinatie van:

  1. Functieprofiel opstellen
  2. Personeelsadvertentie opstellen
  3. Advies over wervingskanalen
  4. Organiseren van de werving in diverse media
  5. Meelezen brieven
  6. Contacten met de kandidaten en natrekken referenties
  7. Gespreksbegeleiding
  8. Voorzitten van de benoemingscommissie
  9. Zorgen voor professionele communicatie, taakverdeling en afhandeling

DISC & Drijfveren

Onze HRM-adviseurs zijn gecertificeerd voor het afnemen van een DISC- en Drijfverenanalyse. Uit dit ‘kleine’ assessment rolt een rapport dat waardevolle inzichten geeft in de persoonlijkheidsstructuur van de kandidaat. In een persoonlijk gesprek met de kandidaat lichten we het rapport toe. Zo verzamelen we extra informatie over de kandidaat.

Beleid werving & selectie

Onze HRM-adviseurs stellen voor u een beleidsdocument op met een beschrijving van alle te nemen stappen, kaders, kanalen en betrokkenen in het werving- en selectieproces. Hierbij actualiseren we uw huidige proces en kijken we ook wat u kunt doen aan uw continue arbeidsmarktcommunicatie: de communicatie die tot doel heeft om een vacatures zo goed en snel mogelijk te vervullen.

Advisering assessmentbureau

Wilt u een groot assessment laten uitvoeren? Dan kunnen wij u een professioneel bureau adviseren dat past bij uw school en bij de functie waarvoor u een medewerker zoekt.

Employee journey ontwikkelen

De employee journey is een hulpmiddel om mensen geïnteresseerd te krijgen en te houden voor het werk binnen het onderwijs en uw organisatie. Dit wordt ook wel de employee journey genoemd: de werkreis van de medewerker. Samen brengen we de ‘reis van de (potentiële) medewerker’ in kaart. Hierbij kijken we naar alle doelgroepen, van kind tot gepensioneerde. Vervolgens bekijken we welke middelen we het best kunnen inzetten om hen te binden en te boeien óf om ervoor te zorgen dat zij positief spreken over uw organisatie.

Zelf werven of hulp invliegen?

Schakelt u VGS in voor de werving en selectie, dan heeft u de zekerheid van een professioneel en objectief traject. Daarbij kijken we sterk naar de persoonlijkheid van de nieuwe medewerker. Niet alleen de zakelijke competenties zijn belangrijk. We geven juist ook aandacht aan de vraag: met welk type medewerker is uw organisatie het best geholpen?

Contact

Wilt u ondersteuning bij werving & selectie, voor de juiste persoon op de juiste plek? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jolien van Moolenbroek.