Home / Week van het christelijk-reformatorisch onderwijs 2024

Week van het christelijk-reformatorisch onderwijs 2024

Van D.V. 22-26 januari wordt voor de eerste keer ‘de week van het christelijk-reformatorisch onderwijs’ georganiseerd. In deze week vinden verschillende activiteiten plaats, met o.a. een tweetal bijeenkomsten. De week wordt georganiseerd door de partners van het onderwijsbrede initiatief ‘Onderwijs van Waarde’ en heeft als thema “Leef je waarden!”

Weekthema: “Leef je waarden!”

‘Ik zeg wat ik denk en doe wat ik zeg’ – velen herinneren zich deze gevleugelde uitspraak van wijlen Pim Fortuyn. Maar hoe zit dat met ons, christelijk-reformatorische scholen en onderwijsmensen? Doen wij waar we voor staan? Spoort ons leven met onze leer? Kortom: zijn wij integer?

“Integriteit” is het jaarthema 2024 van Onderwijs van Waarde. Met elkaar willen we verkennen hoe we onze christelijke waarden kunnen léven. Hoe we (nog beter) handen en voeten geven aan onze grondslag. Het goede doen, maar ook: onze plek kennen en anderen ruimte geven. En: vrijmoedig uitkomen voor de Gods goede boodschap, juist in onze seculariserende samenleving.

Meer informatie en programma

Tijdens de week wordt er elke dag aandacht gegeven aan het christelijk-reformatorisch onderwijs. Tevens vinden er twee bijeenkomsten plaats:

  • 24 januari voor onderwijspersoneel en schoolleiders
  • 26 januari voor directeur-bestuurders, toezichthouders en MR-leden.

Binnenkort volgt meer informatie over de locaties, programma, sprekers en de mogelijkheid om aan te melden.