Home / Week van het christelijk-reformatorisch onderwijs 2024

Week van het christelijk-reformatorisch onderwijs 2024

Van D.V. 22-26 januari wordt voor de eerste keer ‘de week van het christelijk-reformatorisch onderwijs’ georganiseerd. In deze week vinden verschillende activiteiten plaats, met o.a. een tweetal bijeenkomsten. De week wordt georganiseerd door de partners van het onderwijsbrede initiatief ‘Onderwijs van Waarde’ en heeft als thema “Leef je waarden!”

Weekthema: “Leef je waarden!”

‘Ik zeg wat ik denk en doe wat ik zeg’ – velen herinneren zich deze gevleugelde uitspraak van wijlen Pim Fortuyn. Maar hoe zit dat met ons, christelijk-reformatorische scholen en onderwijsmensen? Doen wij waar we voor staan? Spoort ons leven met onze leer? Kortom: zijn wij integer?

“Integriteit” is het jaarthema 2024 van Onderwijs van Waarde. Met elkaar willen we verkennen hoe we onze christelijke waarden kunnen léven. Hoe we (nog beter) handen en voeten geven aan onze grondslag. Het goede doen, maar ook: onze plek kennen en anderen ruimte geven. En: vrijmoedig uitkomen voor de Gods goede boodschap, juist in onze seculariserende samenleving.

Weekprogramma

Tijdens de week geven we op verschillende manieren aandacht aan het christelijk-reformatorisch onderwijs:

  • Op D.V. maandag 22 januari is de aftrap door o.a. de bestuurders van de betrokken partijen met een live-uitzending.
  • Gezinnen ontvangen een speciaal ‘Gezinsmoment‘ van Bijbelsopvoeden.nl, gekoppeld aan het thema integriteit.
  • De leerlingen in de klas nemen we mee aan de hand van een korte strip over het thema met gespreksvragen. Wilt u kosteloos een papieren versie (in kleur)? Geef dan de aantallen voor groep 5-8 aan ons door, inclusief de naam van de school en het adres.

Het hoogtepunt van de week wordt gevormd door twee symposia:

  • Symposium Christelijk leraarschap op 24 januari voor onderwijspersoneel en schoolleiders.
  • Symposium Integriteit in de bestuurlijke driehoek op 26 januari voor directeur-bestuurders, toezichthouders en MR-leden.

Meegenomen worden in het thema Integriteit? Bekijk onderstaande promo!