Home / Terugblik week van het christelijk-reformatorisch onderwijs 2024

Terugblik week van het christelijk-reformatorisch onderwijs 2024

Van D.V. 22-26 januari werd voor de eerste keer ‘de week van het christelijk-reformatorisch onderwijs’ georganiseerd. In deze week vonden verschillende activiteiten plaats, met o.a. een tweetal bijeenkomsten. De week werd georganiseerd door de partners van het onderwijsbrede initiatief ‘Onderwijs van Waarde’ en had als thema “Leef je waarden!”

Weekthema: “Leef je waarden!”

‘Ik zeg wat ik denk en doe wat ik zeg’ – velen herinneren zich deze gevleugelde uitspraak van wijlen Pim Fortuyn. Maar hoe zit dat met ons, christelijk-reformatorische scholen en onderwijsmensen? Doen wij waar we voor staan? Spoort ons leven met onze leer? Kortom: zijn wij integer?

“Integriteit” is het jaarthema 2024 van Onderwijs van Waarde. Met elkaar willen we verkennen hoe we onze christelijke waarden kunnen léven. Hoe we (nog beter) handen en voeten geven aan onze grondslag. Het goede doen, maar ook: onze plek kennen en anderen ruimte geven. En: vrijmoedig uitkomen voor de Gods goede boodschap, juist in onze seculariserende samenleving.

Terugblik

Tijdens de week gaven we op verschillende manieren aandacht aan het christelijk-reformatorisch onderwijs:

  • Op D.V. maandag 22 januari werd ‘De week van christelijk-reformatorisch onderwijs’ afgetrapt door Pieter Moens (VGS), Jan Kloosterman (Driestar educatief), Eibert Spaan (RMU) en Gerdien Lassche (ROV). Samen gingen zij in gesprek over het jaarthema ‘Integriteit’ en hoe dit hun organisaties en eigen leven raakt.
  • Gezinnen ontvingen een speciaal ‘Gezinsmoment‘ van Bijbelsopvoeden.nl, gekoppeld aan het thema integriteit.
  • De leerlingen in de klas namen we mee aan de hand van een korte strip over het thema met gespreksvragen.

Het hoogtepunt van de week werd gevormd door twee symposia:

  • Symposium Integriteit in de bestuurlijke driehoek op 26 januari voor directeur-bestuurders, toezichthouders en MR-leden. Lees het verslag van VGS, luister de lezingen van ds. W.A. Zondag en Dirk Vergunst na en bekijk de aftermovie.

Meegenomen worden in het thema Integriteit? Bekijk onderstaande promo!