Home / Podcasts en video

Podcasts en video

Onderstaande podcasts en video dienen ter inspiratie en bemoediging. Regelmatig worden er nieuwe afleveringen geplaatst.

Video

Startvideo Onderwijs van Waarde
Tijdens het symposium ‘Kerk en School’ op 24 mei 2023 is het startsein gegeven voor Onderwijs van Waarde. Onderstaande video laat in 5 minuten zien hoe de identiteit op een mooie manier doorwerkt op onze christelijk-reformatorische scholen.

Aftrap ‘week van het christelijk-reformatorisch onderwijs 2024’
Bij de aftrap van ‘de week 2024’ praten Pieter Moens (VGS), Jan Kloosterman (Driestar educatief), Eibert Spaan (RMU) en Gerdien Lassche (ROV) door over het thema integriteit.

Promo jaarthema 2024
Meer weten over het jaarthema ‘integriteit’? We gingen langs bij een bestuurder, docente en ouder om hun beelden rondom dit thema op te halen.

Aftermovie ‘de week van het christelijk-reformatorisch onderwijs’
Kijk mee met een terugblik op het symposium Christelijk leraarschap (Driestar educatief) en het symposium ‘Integriteit in de bestuurlijke driehoek’ van VGS.

Podcasts

  • Sprekend RD: Een petitie starten tegen het gebruik van een Bijbelvertaling; hoe integer is dat?

In de week van het christelijk-reformatorisch onderwijs schuiven Jan Schreuders (RMU) en Gerdien Lassche (ROV) aan bij de RD podcast om over het jaarthema ‘Integriteit’ te praten. Luister mee!

Het programma Besturen vanuit de Bron is een korte praktijkgerichte serie om bestuurders te inspireren en te activeren om op een positieve manier de christelijke identiteit van hun school te benutten, te versterken en uit te dragen.

Ineke van Asselt (RMU) en Diederic Kloosterman (VGS) gaan het gesprek aan met experts en ervaringsdeskundigen over thema’s die iedere leerkracht en docent raken: Media, diversiteit en Bijbel & actualiteit.