VGS

Ineke van Asselt (RMU) en Diederic Kloosterman (VGS) gaan het gesprek aan met experts en ervaringsdeskundigen over thema’s die iedere leerkracht en docent raken: Media, diversiteit en Bijbel & actualiteit.

Beluister en bespreek de podcast

De podcastserie ‘Voor de klas’, gericht op zowel het PO als het VO, is sinds maandag 31 oktober te beluisteren op Spotify en te downloaden als .mp3. Elke maandag verschijnt D.V. een nieuwe aflevering, zes weken lang. Bij elke podcast verschijnen op deze pagina ook bespreekvragen. Deze kunnen zowel individueel als in teamverband worden gebruikt voor de overdenking of bespreking van een podcast.

Aflevering 1: Media – de invloed op het brein

In deze aflevering gaan Sjaak Jacobse en Barbera Bakker in gesprek over wat media doen in ons brein en hoe we hier als school mee om kunnen gaan.

Aflevering 2: Media – kritisch denken en kijken

In deze aflevering spreken practor mediawijsheid Jeroen van der Laan en Elsbeth Visser-Vogel (docent en onderzoeker) over hoe we leerlingen kritisch laten kijken en denken rond media.

Aflevering 3: Diversiteit – Hoe ga je het gesprek hierover aan?

In deze aflevering gaan Wietske Kruyswijck (Weerbaar in seksualiteit) en Christiaan Bijl (beleidsadviseur sociale veiligheid VGS) over diversiteit. Hoe ga je het gesprek hierover aan?

Aflevering 4: Diversiteit – Gender

In deze aflevering gaan Elise van Hoek (Onderzoek en beleid NPV) en Marjan Dickhof (leerlingbegeleidster en docent VO) in gesprek over gender. Welke ontwikkelingen zien we in onze tijd? En welke mening of visie vormen wij hierop?

In de volgende aflevering…

In de volgende aflevering spreken ds. Kater en Wouter Pleijsier, leraar basisschool over hoe je een dag begint en de verbinding maakt met de actualiteit.