5 juni 2018

Zomerschool 2018: schrijf je nu in!

Ook in 2018 organiseert VGS samen met Driestar hogeschool, Erdee Media Groep en RMU een zomerschool voor christelijke young professionals: studenten en hoger opgeleiden tot 35 jaar. De zomerschool vindt plaats van 27 t/m 31 augustus.

Met elkaar werk je op een persoonlijke manier aan het vergroten van je maatschappelijke betrokkenheid, denk je na over je christelijke wereldbeeld en onderzoek je hoe je op een verantwoorde manier jouw plek kunt innemen in de maatschappij. Persoonlijke vorming loopt als een rode draad door het programma en wordt gerealiseerd door gesprek, kennisdeling, momenten van persoonlijke reflectie en verwerking. We streven een brede vorming na die op intellectueel, cultureel, geestelijk en maatschappelijk gebied bagage meegeeft.

Inhoud programma
Tijdens deze week geven sprekers uit de politiek, de wetenschap en het maatschappelijk veld interactieve presentaties over diverse onderwerpen. Sprekers zijn dit jaar onder andere dr. Amanda Kluveld (over christen zijn en worden in een seculiere wereld), prof. dr. Marc de Vries (over de impact van techniek op ons menszijn en hoe we daar als christenen mee kunnen omgaan) en Ed van Hell (over zijn staan in kerk en maatschappij). Er is ook aandacht voor vorming vanuit het christelijk gedachtengoed door middel van een persoonlijke leerlijn. Ook staat een aantal culturele activiteiten op het programma en is er voldoende mogelijkheid voor onderlinge ontmoeting.

Bekijk hier het programma voor 2018 en schrijf je in!

Heeft u een vraag?

Neem dan contact op met Pieter Moens
  p.moens@vgs.nl
  0180-44 26 55
  06-30 58 55 00