VGS

Het juridisch team binnen VGS houdt zich bezig met juridische vraagstukken op het terrein van arbeid, medezeggenschap, bekostiging, huisvesting, leerlingen-ouders en instandhouding. De juristen adviseren schoolbesturen en –directies in individuele vraagstukken, geven trainingen en verrichten werkzaamheden in het belang van het hele scholencollectief. Ter versterking van het juridische team zoekt VGS een:

Rechtenstudent met affiniteit voor arbeidsrecht

Ben je ondernemend, communicatief vaardig en in staat om met wet- en regelgeving in de hand praktische oplossingen te bedenken? Heb je er oog voor dat het proces met de klant minstens zo belangrijk is als de noodzakelijke juridische expertise? Aarzel dan niet en solliciteer naar deze betaalde werkervaringsplek!

Wat vragen we van je?

  • Je volgt een juridische bachelor of master in privaatrechtelijke richting;
  • Je bent enthousiast en proactief;
  • Je bent gestructureerd en gewend om zelfstandig te werken;
  • Je bent commercieel ingesteld en ziet altijd mogelijkheden om je klanten nog beter van dienst te zijn;
  • Je bent communicatief zeer vaardig;
  • Je stemt in met de grondslag en identiteit van de VGS;
  • Je bent voor twee dagen per week beschikbaar.

Wat ga je doen?

Als aanstaand jurist sta je schoolleiders en bestuurders bij in hun praktische vragen over de inhoud en toepassing van wetgeving. Je ondersteunt in de behandeling van met name arbeidsrechtelijke dossiers, maar je bent ook inzetbaar voor overige privaatrechtelijke vraagstukken. Je werkt toe naar het zelfstandig behandelen van dossiers, waarbij je overlegt met de schoolbesturen en –directies over de te volgen strategie en waarbij je in contact treedt met de wederpartij. Ook bemiddel je in geval van belangentegenstellingen en onderhandel je over de oplossingsrichtingen. Als medewerker van het expertiseteam juristen denk je mee over de verdere uitbouw van de juridische diensten van VGS.

Wat hebben wij je te bieden?

Een prettige, motiverende werksfeer in een team van gedreven en betrokken collega’s. Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden (zoals een telefoonabonnement en laptop), waarbij er flexibiliteit bestaat om het werkschema aan te passen aan je studierooster en tentamenperiodes. Ook bieden we volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen door goede samenwerking en begeleiding. Doorgroei naar een reguliere benoeming behoort tot de mogelijkheden.

“Door een grote autonomie en door onderdeel te zijn van een super enthousiast en gemotiveerd team, ervaar ik veel werkplezier!”
Martha

SOLLICITEREN

Geïnteresseerd in deze functie? Je kunt je sollicitatiebrief met CV opsturen naar René Tromp, r.tromp@vgs.nl. Voor meer informatie over deze vacature is hij eveneens bereikbaar via dit mailadres of op 06 – 51 51 33 82.