13 april 2018

VGS steunt actie voor christelijk onderwijs internationaal

De Jeugdbond Gereformeerde Gemeente  (JBGG) werkt aan de jeugdwerkactie #Geloofwaardig onderwijs. Met de Jeugdwerkactie willen zij de hoopgevende functie van Bijbels onderwijs voor het voetlicht brengen. Geloofwaardig onderwijs is cruciaal voor de toekomst van onze kinderen. Daarbij is de rol van de leerkracht van enorm belang. Ze zijn nu op de helft van de actie. Overal in het land zijn kinderen van de gemeenten actief.

De JBGG ziet dat de thema’s van de Jeugdwerkactie (Bijbels onderwijs waarbij beperkte jongeren als waardevol gezien worden, Nigeria; Onderwijs aan straatarme gezinnen in Pakistan om hen écht toekomst te geven; Toerusting voor christenen in India om hen Bijbels weerbaar te maken) aanslaan. Ook veel scholen zijn met de thema’s van de Jeugdwerkactie aan de slag gegaan. Dat is mooi om te zien!

De bond wil in Nederland ook alle leerkrachten een hart onder de riem steken. Zij staan elke dag voor Geloofwaardig onderwijs en bouwen zo aan de toekomst. Zij geven hoop door in een wereld die snakt naar hoop en toekomst. Samen sta je voor Geloofwaardig onderwijs. Als team op school én het jeugdwerk in de kerk. Maar ook in verbondenheid met iedereen die wereldwijd vanuit dezelfde grondhouding werkt aan toerusting en vorming van kinderen vanuit de Bijbelse opdracht om kinderen op te voeden tot Gods eer. In dit kader willen zij graag iedereen kennis laten maken met leerkrachten en toerusters uit Pakistan, India en Nigeria. Ervaar de herkenning, kom onder de indruk van hun persoonlijke verhalen en verdiep je samen in de Bijbelse boodschap rondom Geloofwaardig onderwijs.

Koop een boek en steun de actie
Om die reden hebben de Banier en Jeugdbond GG een boek uitgebracht rondom Geloofwaardig onderwijs. Aantrekkelijk vormgegeven, met veel foto’s en concrete tips, wijsheden en zelfs recepten. Maar het belangrijkste ingrediënt zijn toch wel de indrukwekkende verhalen van leerkrachten en leerlingen die vanuit een moeilijke situatie hoop mogen door geven en de toekomst verwachtingsvol tegemoet zien. Dit boek, ‘Leven, lijden, leren’ is beschikbaar en is heel geschikt om cadeau te doen aan uw team. Op deze manier maakt u in Pakistan, Nigeria en India geloofwaardig onderwijs mogelijk.

U kunt het boek voor € 14,95 aanschaffen. Kijk op de website van de JBGG voor meer informatie.