3 mei 2018

VGS lanceert VGS Academie

Scholen ondersteunen en professionaliseren; dat is de ambitie van de VGS. Of, zoals het al sinds 1921 in onze statuten staat, de VGS zet zich in voor de bloei van scholen. Scholen, besturen en toezichthouders zetten zich stevig in voor de professionalisering van onze scholen. De VGS is, als kennis- en dienstencentrum, daar dienstbaar aan. Vanuit deze missie lanceren we nu de VGS Academie. Daarin bundelen we alles wat met opleiding, training en onderzoek te maken heeft. Onze ambitie is om de activiteiten binnen de VGS Academie de komende jaren verder uit te breiden.

Van complete, gecertificeerde leergangen voor schoolleiders tot korte, praktische trainingen en workshops voor toezichthouders: het aanbod is divers. De inhoud van de trainingen voor bestuurders en toezichthouders is gebaseerd op de deskundigheidsprofielen die de VGS voor deze doelgroepen ontwikkelde. Bij de leergangen is de inhoud gebaseerd op het beroepsprofiel van de schoolleider zoals dat landelijk vastgesteld is door het Schoolleidersregister.

Jaarlijks hopen we een gids van de VGS Academie uit te geven met een nieuw en actueel overzicht van al onze opleidingsactiviteiten. Sommige activiteiten bieden wij aan in samenwerking met andere onderwijsorganisaties. Zodoende kunnen we elkaar versterken. Meer informatie vindt u op www.vgs.nl/academie