Schoolleidersdag 2018

De huidige ontwikkelingen in onderwijs en maatschappij vragen om doordenking. Wat is uw visie op het onderwijs van de toekomst? Binnenkort zult u namelijk de strategische doelen en schoolplannen moeten opstellen. En hoe verhoudt dit plan zich tot de maatschappelijke thema’s? Welke plek geeft u aan de vorming van de kinderen?

Toekomstperspectief voor het onderwijs
Op DV vrijdag 5 oktober 2018 organiseren Driestar managementadvies en VGS de jaarlijkse schoolleidersdag. Dit jaar rondom het thema ‘Toekomstperspectief voor het onderwijs’.

Samen met uw collega’s een dag om te reflecteren en na te denken over de visie voor onderwijs. In verschillende lezingen en workshops wordt dieper ingegaan op het thema.

Programma
Binnenkort verschijnt het uitgebreide programma hier.

Workshops
In de middag kunt u aansluiten bij diverse workshops

  • Workshop 1: Onderwijs met portfolio’s en visie op onderwijs van de toekomst. Door Erwin Dekker MEL, schoolleider in Elburg. Hij heeft het werken met portfolio’s bij leerlingen ingevoerd binnen zijn school.
  • Workshop 2: Burgerschap in curriculum-herziening en op de Reformatorische Schoolvereniging Rijssen (RSVR). Door Hendri Last, bovenschools directeur RSVR.
  • Workshop 3: Creatieve vakken in het curriculum van de toekomst. Door Jan den Ouden, kunstenaar en docent beeldende kunst.
  • Workshop 4: Leiding geven aan je team: Hoe kun je leraren sturen? Gepersonaliseerd of groepsgewijs? Door Jan Willem Linskens, HR manager bij Korps Mariniers en Anton de Jong, onderwijsadviseur bij Driestar educatief.
  • Workshop 5: En de identiteit dan? Door Pieter Moens en Marco van Eckeveld, college van bestuur en adviseur VGS.
  • Workshop 6: Maatschappelijke ontwikkelingen; politiek, cultureel, economisch en technologisch. Hoe moeten we onze kinderen op voorbereiden? Door Bart Jan Spruyt, leraar Cultuur en Maatschappij aan hogeschool Driestar, docent HHS (VU) en politiek columnist bij ND en RD.
  • Workshop 7: Congruentie in leiderschap. Door Rens Rottier, voorzitter college van bestuur Driestar educatief en Kees van de Vloed, senior onderwijsadviseur Driestar educatief.

Praktische informatie

Locatie
Het evenement vindt plaats in Van der Valk Hotel Houten. Klik hier voor een routebeschrijving. Bij het hotel is ruime parkeergelegenheid. Reist u met openbaar vervoer? Vanaf Utrecht Centraal ook gemakkelijk met de bus naar het hotel.

Kosten
€ 345 incl. diner
€ 315 excl. diner

Vrijgesteld van BTW

Aanmelden
U kunt zich vanaf september aanmelden voor dit evenement.

Heeft u een vraag?

Neem dan contact op met Arnold van Huizen MSc
  a.vanhuizen@vgs.nl
  0180-44 26 71
  06-12 77 62 49