VGS

Keuzes maken, dat doet u zelf!

Uw pensioen is in grote lijnen geregeld. Veel staat vast. Maar er zijn ook veel keuzes die u zelf moet maken. Wanneer u stopt met werken bijvoorbeeld. Of u dan helemaal stopt of voor een deel van uw werkweek. Of u het pensioen voor uw partner wilt verhogen of verlagen. En hoe u uw pensioenuitkering uiteindelijk gaat verdelen. U kiest zelf. En dat is vaak lastig en ingewikkeld. ABP helpt u graag bij uw afwegingen.

Welke hulp wilt u?

ABP helpt u. Bijvoorbeeld met het pensioenoverzicht dat u elk jaar krijgt. Uw persoonlijk digitaal dossier op MijnABP sluit daarbij aan. Op MijnABP kunt u ook zelf berekeningen maken en uw pensioen zelf samenstellen. U logt in op MijnABP met uw DigiD.

ABP Klantsupport, voor een persoonlijk gesprek.

Uw werkgever vindt het belangrijk dat u goed wordt geholpen. Daarom organiseert VGS een ABP-spreekuur met een pensioenvoorlichter van ABP. Samen met u bekijkt de pensioenvoorlichter uw pensioensituatie. Hoe staat uw inkomen ervoor als u straks wilt stoppen met werken? Of als u arbeidsongeschikt wordt? Hoe staan uw nabestaanden ervoor als u zou overlijden? De pensioenvoorlichters van ABP helpen u met de keuzes die u kunt en moet maken.

Meld u aan voor een gesprek

Wilt u een persoonlijk gesprek? Laat het ons weten. Het gesprek duurt ongeveer een half uur.

  • Regio Ridderkerk (kantoor VGS Ridderkerk): D.V. maandag 11 maart 2019 aanmelden
  • Regio Staphorst (Willem de Zwijgerschool Staphorst): D.V. donderdag 28 maart 2019 aanmelden
  • Regio Ridderkerk (kantoor VGS Ridderkerk: D.V. woensdag 3 april 2019 aanmelden
  • Regio Zeeland (Gebouw Bijéén, Kapelle): D.V. maandag 8 april 2019 aanmelden
  • Regio Barneveld (Eben-Haëzerschool, Barneveld): D.V. woensdag 10 april 2019 aanmelden

Zodra u zich inschrijft voor een afspraak ontvangt u een bevestigingsmail. Als u deze bevestigingsmail niet heeft ontvangen, dan heeft u de boeking niet volledig afgemaakt.

Bereid het gesprek alvast voor

Het is handig als u van tevoren alvast nadenkt over wat u wilt bespreken. Bekijk bijvoorbeeld uw meest recente pensioenoverzicht of ga eens naar MijnABP. Ga voor uzelf na wat uw wensen zijn rond uw pensioen. Het is handig als u uw laatste pensioenoverzicht en salarisstrook meeneemt naar het gesprek.

Na het gesprek met de ABP-adviseur is het mogelijk om eventuele salarisvragen met een medewerker van VGS door te nemen, bijvoorbeeld wat uw salaris wordt als u meer of minder gaat werken, vragen over duurzame inzetbaarheid etc.