25 januari 2018

Tweedaagse voor schoolleiders: meld u snel aan!

Administratiekantoor, VGS, Reformatorisch onderwijs, Onderwijs, ProActive

Koersen op de toekomst. Dat is het thema van de komende tweedaagse voor schoolleiders. Driestar Educatief en VGS organiseren deze conferentie op donderdag 8 en vrijdag 9 maart 2018 in Soesterberg. Schoolleiders uit het christelijk en reformatorisch basisonderwijs worden van harte uitgenodigd deel te nemen aan het inspirerende programma. De Tweedaagse richt zich sinds jaar en dag op drie onderwerpen, die relevant zijn voor de schoolleiders: leiderschap, identiteit en maatschappelijke ontwikkelingen. Naast bezinning op deze thema’s zijn de onderlinge ontmoetingen en gesprekken van grote meerwaarde.

Rondom het thema Koersen op de toekomst zullen de volgende sprekers ons inspireren:

Wat hebben we voor de boeg?
prof. dr. Micha de Winter, hoogleraar Educatie & Pedagogiek Universiteit Utrecht
Professor De Winter verzorgt de hoofdlezing waarin zal worden ingaan op de ontwikkelingen vanuit maatschappij en overheid die op de scholen afkomen.

Scherp aan de wind zeilen
dr. ir. Piet Murre, lector didactiek en schoolvakken Driestar hogeschool
Piet Murre reflecteert in een coreferaat op de lezing van professor De Winter. Daarbij zal hij vooral ingaan op hoe christelijke of reformatorische scholen en schoolleiders zich tot de ontwikkelingen vanuit maatschappij en overheid kunnen verhouden.

Wat vraagt dit van de stuurman?
Jan Kloosterman MSc MBA, directeur Zorg VO/VSO Jacobus Fruytier Scholengemeenschap
Jan Kloosterman zal hierover een werksessie verzorgen naar aanleiding van zijn boek ‘Essenties van dienend leiderschap’. Wat komt er op de schoolleider af en wat vraagt dat van hem of haar?

Hoe geeft het kompas richting?
prof. dr. M.J. Kater, hoogleraar praktisch theologie Theologische Universiteit Apeldoorn
Tegen de achtergrond van de externe en interne ontwikkelingen waar schoolleiders mee te maken hebben, gaat professor Kater in op de rol van (gewetens)vorming vanuit de christelijke identiteit.

Klaar om te wenden
mevr. Renate Kenter MSc, strategie consultant, facilitator en trainer bij De Ruijter Strategie
Renate Kenter leidt de werksessie waarbij schoolleiders in gesprek gaan over strategische thema’s voor het christelijk of reformatorisch onderwijs.

Aanmelden is mogelijk via deze link. Deelname aan de tweedaagse inclusief twee hotelovernachtingen in het conferentiehotel Kontakt der Kontinenten in Soesterberg (woensdagavond en donderdagavond) kost € 695,- per persoon. Deelname inclusief één hotelovernachting kost € 645,-. Zonder hotelovernachtingen zijn de kosten voor deze tweedaagse € 595,-. Let op: Aanmelden is mogelijk tot en met vrijdag 16 februari 2018 (in verband met reservering van de locatie en de hotelkamers).

Heeft u een vraag?

Neem dan contact op met Arnold van Huizen MSc
  a.vanhuizen@vgs.nl
  0180-44 26 71
  06-12 77 62 49